Stroomberg

okt 3, 2019

Brandstog voor jouw motor E10


is bijna uitsluitend nog verkrijgbaar als E10.

Kan dat kwaad?

01 oktober 2019

Vanaf 1 oktober 2019 zal op de meeste tankstations in Nederland E10 benzine worden aangeboden (alle stations met twee of meer tankinstallaties voor benzine). Deze benzine bevat tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol, wat zorgt voor een CO2-reductie, en is daarmee beter voor het klimaat.

Meer dan 90% van de auto’s en motoren op benzine kan probleemloos op E10 rijden.

Doe de E10-check

 

Of je auto of motor op E10 kan rijden controleer je op www.e10check.nl, in het instructieboekje van je auto/motor of bij je garagehouder.

Je herkent E10 aan de sticker op het vulpistool en op de tankzuil.

Naast E10 blijven voldoende andere benzines beschikbaar waaraan minder bio-ethanol is toegevoegd. Tankstations in heel Nederland mogen altijd een alternatief voor E10-benzine verkopen. De huidige Euro95 bevat overigens al tot maximaal 5% bio-ethanol (E5).

Mocht je per ongeluk  E10 hebben getankt, dan levert dat niet meteen schade aan je voertuig op. Laat de E10 benzine niet langdurig in de tank en tank gewoon de volgende keer de juiste benzine.

Meer informatie over E10

Waar tank ik E10 of E5?

 

Vanaf 1 oktober 2019 wordt E10 op de meeste tankstations verplicht aangeboden. Alleen tankstations die maar 1 soort benzine kunnen aanbieden zijn vrij in de keuze om E10 of een andere benzine -bijvoorbeeld E5- aan te bieden. Wanneer meer soorten benzine kunnen worden aangeboden moet minimaal de helft van het aantal vulpistolen E10 bevatten. In de ANWB Onderweg app kun je van alle tankstations van alle brandstoffen in Nederland de actuele verkoopprijzen vinden.

Op zoek naar tankstations met E10 of juist E5? Download de app gratis.

 

 


Vorige pagina: Nostalgie MC Zwolle e.o.