Motorclub Zwolle » Adverteerderstoertocht 2018

Adverteerderstoertocht 2018

Eigenlijk was ik niet van plan de adverteerderstoertocht te rijden maar omdat de vakantie naar Andorra om diverse redenen niet doorging, heb ik toch maar besloten deze te rijden. Zaterdagmorgen werd ik wakker met buiten het geluid van een fors regenbuitje, maar deze was met vijf minuten ook voorbij.

Snel een bakje koffie en een broodje gegeten en op naar TT-motoren. Daar waren reeds diverse leden aanwezig en bezig de door TT-motoren aangeboden koffie met koek te testen. De aanwezige voorraad motoren werd bewonderd waarbij vooral de nieuwe Kawasaki 900, in de kleuren van de Kawasaki Z1 900 uit de zeventiger jaren, in de smaak viel. Nu nog 4 uitlaten i.p.v. de vier in één en dan is deze motor perfect. (Het moeten natuurlijk dan niet van die monsterlijk grote uitlaten worden als op de Kawasaki 1000.)

Het werd tijd om op te stappen voor een bezoek aan de volgende dealer. Mij werd de koppositie opgedrongen en de rest van de dag werd ik achtervolgd door de “gouden ouden” Cor H. en Chel H., Martin V. (weer terug na een ernstige ziekte en een zware operatie) en Almer ten K, een nieuw lid sinds de A4D. Via de A28 en A50 ging het richting Apeldoorn. Bij Heerde werd de snelweg verlaten en via o.a. de Dellen, Oene en de Vecht ging het naar Simako BDM in Apeldoorn, waar wij ook weer hartelijk werden verwelkomd en weer getrakteerd werden op koffie met koek. Rustig was het niet in de zaak, omdat er ook een groep vrouwelijke motorrijders aanwezig was, welke net op het punt stond te vertrekken.

De aanwezige motoren werden bewonderd waarbij vooral de retro BMW´s in de smaak vielen. Dat vooral deze in de smaak vielen zal wel iets te maken hebben met de gemiddelde leeftijd van onze leden. Nadat Almer nog een t-shirt had gekocht ging het “spektakel “ op weg naar de volgende dealer. Na het plaatsje Teuge en een rondje om het vliegveld Teuge werd koers gezet naar Terwolde om met “aangepaste” snelheid over de IJsseldijk naar Welsum te gaan en daar met de pont de IJssel over te steken naar Olst.

Ondertussen had ons groepje uitbreiding ondergaan doordat Peter N. en Raymond B., weer een nieuw lid, zich bij ons hadden aangesloten. Na geconstateerd te hebben dat de waterstand in de IJssel nog steeds laag is ging het via Boerhaar richting Wijhe-Heino-Dalfsen-Oudleusen naar Ten Kate Motoren in Nieuwleusen. Natuurlijk werden de diverse kampioenschaps Honda’s weer bewonderd evenals de Honda’s Fireblade in special painting. De koffiebar werd weer aangevallen c.q. overvallen, maar wat wil je anders met zo’n stel koffieleuten bij elkaar. Om dit te compenseren voor Ten Kate werd door mij een setje Craft (motor)onderkleding aangeschaft.

Daarna werd het tijd om koers te zetten naar de laatste dealer, Gebben Motoren in Rogat. Via Balkbrug, Oud Avereest en met een kleine omleiding in De Wijk werd deze dealer ook vlot bereikt. Gebben Motoren is toch een iets andere motorzaak dan de voorgaande dealers. Want behalve een groot dealerschap van Yamaha doet het nog steeds veel in de crosswereld. Dat was al zo toen ik er een bromfiets en mijn eerste motoren kocht aan de Dekkersweg in Staphorst en dat is nog steeds zo. Wat wel hetzelfde is als bij de overige dealers is de grote kledingafdeling. Je waant je bij C&A met een extra afdeling voor de helmen. Maar de klok tikte voort en het werd tijd voor de laatste etappe.

Via Broekhuizen ging het richting Ruinen, Eursinge, Spier, Dwingeloo, Ansen, Uffelte, Westerveld en werd Meppel bereikt. En verder ging het richting Zwartsluis en via het Staphorsterveld werd Hasselt bereikt waarna het via Genne en Haerst naar het eindpunt van de route ging. Het Dijkmoment.

Iedereen heeft genoten van de mooie route; hoorde alleen Chel nog wat klagen over klinkerwegjes, harde vering en een zere kont, maar dat laten wij natuurlijk voor zijn rekening. Dus uitzetter(s) bedankt voor de mooie route!!! Na nog wat gedronken te hebben bij het Dijkmoment werd de thuisreis aanvaard en thuis werd door mij om precies 18.00 uur bereikt.

Geuje