Motorclub Zwolle » Adverteerderstoertocht 2020

Adverteerderstoertocht 2020

Verslag van de Alternatieve Adverteerderstoertocht op zaterdag 12 september 2020.

Zoals bekend ging deze tocht niet langs de motorzaken, die in het clubblad adverteren en wel vanwege de CORONA. De start was bij het

Vogelmobieltje

Raymond
Cor

ESSO benzine-station nabij de Vrolijkheid. Het vertrek was gepland om 9:30 uur. Ik denk dat we ook ongeveer op dat tijdstip zijn vertrokken.
Op deze morgen waren er 10 inschrijvingen. Voor de middagrit heb ik vernomen dat daar 11 inschrijvers waren. In ieder geval wat het weer betreft konden we het niet beter treffen.
Wij Martin V., Henk K., Raymond B., Jan F. en Cor H. vertrokken bij ESSO en dan direct de A28 op, verder bij de afslag richting Ommen er weer af. Bij de afslag naar “de Broekhuizen” en dan via Dalfsen naar Rechteren, Lemele, Den Ham, Vriezenveen richting het Twentse land. Dit land van de Tukkers is niet helemaal vlak zoals bij ons, ik denk dat de Heide-Maatschappij daar ook nog wel een keer aan de gang moet, om al die heuvels en dalen eens een keer vlak te schuiven en dan allemaal van die mooie rechte wegen zoals bij voorbeeld in onze polders.
We probeerden in Rossum koffie te krijgen maar dat lukte niet. Het café ging pas over een half uur open (de koffie zal nog wel niet klaar geweest zijn, denk ik). Ik drink trouwens nooit koffie die al klaar is, oude koffie vind ik niet lekker.
Maar wat verderop in de buurt van Beuningen (bij Actief Twente) ging het wel lukken, zelfs met appelgebak of krentenwegge. Allemaal op CORONA afstand natuurlijk. Na de koffie en na ongeveer 25 min. werd de tocht voortgezet, met vooral veel omwegen en bochten richting De Lutte, Losser en weer met kronkels en bochten naar Oldenzaal, Saasveld, Zenderen en Bornerbroek, waar we in Café Brockie onze honger stilden. Voor mij was dat een uitsmijter, eier (volgens Herman Finkers), kaas, ham en brood natuurlijk. En hiervoor kom ik op een later moment zeker nog eens terug, op de fiets natuurlijk. Ook aan deze lunchpauze van ongeveer één uur kwam een end. Vervolgens via Rectum naar Notter, Zuna en toen met een grote boog om Rijssen heen richting Holten. Nergens waren de wegen mooi recht, altijd weer die bochten, tot vervelens toe. Maar laten we maar niet zeuren, het weer was goed, heel goed zelfs.
We reden verder naar Dijkerhoek en daarna via Linde, Averlo, Wesepe, Wijnvoorden Lierderholthuis, Laag Zuthem naar “Cafe de Mol” in Wijthmen, waar geen mens van de motorclub Zwolle en omstreken was. Dus werd de Routeplanner ophuusopan ingesteld. Mijn track gaf 264,18 km. aan.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor deze mooie rit, die we in een mooi vlot tempo hebben kunnen rijden. Jan, nog extra bedankt als voorrijder, o ja zijn achternaam begint met een F. en eindigt met okker.
Oja, ook mijnheer of mevrouw Google bedankt voor de plaatjes. En niet te vergeten het mooie landschap waar we zo maar door mochten rijden.
Cor H.

P.S. De webredactie heeft helaas geen foto’s ontvangen die tijdens de adverteerderstoertocht 2020 zijn gemaakt.