Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumtoertocht

13 mei | 08:45

Dit jaar gaan we (weer) naar het motormuseum in Hagestein op. We verzamelen vanaf 8:45 en vertrekken om 09:00 uur vanaf de Esso aan de Ceintuurbaan. De entree bedraagt 10 euro inclusief koffie en iets lekkers, de club draagt hier 5 euro aan bij : zorg dat je 5 euro contant bij je hebt.

Denk eraan dat dit contant voldaan moet worden. Het Motormuseum Hagestein heeft – op dit moment – een collectie van 224 motorfietsen.

De oudste motorfiets is een Daimler, die dateert van het bouwjaar 1885. De grondlegger van het museum is Teus Burggraaff uit Hagestein. Hij begon in het begin van de tachtiger jaren van de vorige eeuw met het verzamelen van klassieke motoren. Gaandeweg is de collectie uitgegroeid tot een scala van motoren, die nagenoeg alle het predicaat speciaal of zeldzaam verdienen. De motoren zijn verzameld vanuit Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Er is een diversiteit van merken en modellen. 


Om er te komen zijn er een korte en een langere route. De lange gaat ook door de Eemvalei, terwijl de korte een stuk snelweg pakt van Nijkerk tot Amersfoort-Noord.
Doordat we veelal door de landerijen/polders rijden en dat veel cafe’s pas later opengaan heb ik een locatie in Soest gevonden dat op tijd opengaat voor een kop koffie. Het is een hard via-punt op de route. Via de Utrechtse Heuvelrug rijden we naar de mooie dijken naar Hagestein.

Na het museumbezoek rijden we door de prachtige Betuwe die volop in bloei staat. Na Beesd wordt het beestachtig mooi met als toppunt de Appeldijk. Als we bij Betuwe weer verlaten bij Amerongen rijden we richting Barneveld. Hier ligt mooi nieuw bochtig asfalt waar Isle of Man jaloers op zou zijn. Via de Veluwe komen we weer op bekend terrein. Eventueel kan voor Vierhouten worden gekozen om bij Nunspeet te snelweg te kiezen.

Veel rijplezier gewenst.