Motorclub Zwolle » Aprilrit 2021

Aprilrit 2021

Zondag 11 april 2021

Een tocht van ruim 300 kilometer, zoals gebruikelijk voor deze dagvullende rit!

Naar Drenthe en Groningen. We starten om 09.00 uur bij Esso Ceintuurbaan. I.v.m. de vele werkzaamheden tussen Zwolle en Ommen eerst een klein stukje A28. Bij Lichtmis naar Nieuwleusen en langs de Ommerschans en vervolgens Hoogeveen rijden we het centrale deel van Drenthe binnen. Via de dorpjes Drijber, Orvelte, de Kiel en de Hondsrug bij Borger rijden we het Groningerland in.

Door Westerwolde, langs onder meer het fraaie vestingstadje Oude Schans naar de Blauwe Stad bij Winschoten.

Dit was eerst landbouwgebied, vervolgens is er een groot meer aangelegd met op eilandjes luxe vrijstaande woningen, bedoeld voor mensen van buiten deze streek. Opzet was (en is nog steeds) dit wat armelijke grensgebied op te stoten in de vaart der volkeren. Er zijn nog vele kavels te koop en zeg nou zelf; waar koop je nog voor pakweg 3 a 4 ton een grote vrijstaande woning met 1.000 a 1.500 m2 grond, vaak op een eigen eilandje.

Daarna rijden we door het Groningse Hogeland en wel door het “aardbevingsgebied” wat ik enkele jaren geleden maar vermeden heb i.v.m. alle rampspoed. Dat hoeft niet meer, want de overheid heeft de portemonnee getrokken en het ergste leed lijkt nu wel geleden.

Natuurlijk bezoeken we ook het plaatsje Winsum;

door de ANWB vorig jaar uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Dan zuidwaarts west van de stad Groningen. Via bekende Drentse plaatsen als Peize, Norg en Veenhuizen langs het populaire Fochteloër Veen naar het Drents-Friese Wold.

We ronden de toer af met de ons welbekende streek Zuidwest Drenthe en via Rouveen bereiken we de Regio Zwolle.

Namens de toercommissie,

Peter de R.