Motorclub Zwolle » Avond-Motor 5-daagse 2021

Avond-Motor 5-daagse 2021

De eerste dag, maandag 28 juni

De eerste dag van de Avond-motor 5-daagse leverde een totaal aantal inschrijvingen op van 20 motorrijders. Drie toercommissieleden reden mee en twee bestuursleden. De rest was allemaal lid van de MC. De weersomstandigheden waren bij de start uitstekend, misschien nog wel ietsie te warm voor een motorpak, Maar de gemiddelde motorrijder is wel wat gewend. De route bracht de rijders naar het noordwesten van Zwolle. Via Westerveld en Berkum naar Hasselt, Cellemuiden en Genemuiden. Het was rond 19.00 uur toen het plotseling enorm begon te hozen. De regen kwam met bakken uit de lucht. De straten stonden in korte tijd blank. Meerdere rijders moesten hun stalen ros tot stilstand brengen om te schuilen.

Na deze wolkbreuk ging het in rustiger tempo verder richting Kamperzeedijk, een rondje over het Kampereiland en daarna over de brug met de “gouden wielen” over de IJsselkade in Kampen. Het mooiste dijkje van Kampen werd niet overgeslagen. Daarna via Kamperveen en de Zande naar Hattemerbroek en Zwolle. De meeste motorrijders gingen na de rit direct naar huis. Ze waren zeik- en zeiknat. Kennelijk waren ze onvoldoende voorbereid op zo veel nattigheid. Maar morgen wordt alles beter …….

De tweede dag, dinsdag 29 juni.

Deze rit gaat in de richting van het noordoosten. Starten doen we bij de nieuwe locatie, Het Roode Hert aan de Hessenweg (RW 34) bij Ankum. Via Balkbrug naar Linde en in de richting Dalen, waarbij we na Dalerveen, Coevorden, Ane en Rheezerveen weer richting Dalfsen gaan. Bij Het Roode Hert meldden zich om 18.00 uur 17 motorrijders, onder wie ook zeker een gastrijdster. Twee toercommissieleden en twee bestuursleden waren in ieder geval van de partij.

De derde dag, woensdag 30 juni

De rit van vandaag gaat door Salland. De start is bij café-restaurant De Mol in Wijthmen. Het motregende vanaf 17.00 uur en dat deed het ook nog bij de start. Daardoor was de opkomst gering. De druilerige regen weerhield de zes diehards er niet van om met goede moed en veel enthousiasme aan de rit te beginnen. Het is immers altijd motorweer en de meeste regen valt naast je neer….. De rit ging via Wijhe, Wesepe, Okkenbroek naar Holten. Daar werd aangelegd bij café De Biester voor een kop koffie met wat lekkers. “Biester” was het weer intussen niet meer. Het was droog geworden en je kon op het terras zitten. Daarna ging het via Notter (bekend van WayPoint) naar Nijverdal, Hellendoorn en Lemele. Vlak voor de brug in Ommen kon aan Ekkelenkamp niet voorbij gegaan worden, een haast verplichte stop voor motorrijders en andere passanten, die verzot zijn op een lekker ijsje.

Via Vilsteren en Dalfsen kwam het eind van de rit alweer inzicht: De Mol in Wijthmen. Daar werd nog even gezellig nagepraat onder het genot van een non-alcoholisch drankje èn met een voldaan gevoel toch aan de rit deel genomen te hebben ondanks de motregen aan het begin.

Het was een mooie avondrit door het Sallandse land. Uitzetter Roel bedankt.

De vierde dag, donderdag 1 juli

De route leidt ons door en om de Veluwe.

Het was de eerste dag, dat de regen geen spelbreker was. De hele rit werd onder ideale weersomstandigheden verreden. Dat maakte het rijden op de motor heel plezant. Er hadden zich dan ook meer motorrijders gemeld dan op voorafgaande dagen. In totaal vertrokken er volgens de toercommissie 24 motoren vanaf Het Anker. De inschrijflijst werd vervangen door het fototoestel. Dat werkte ook. De meeste deelnemers aan deze rit legden aan bij Hotel “de Zwarte Boer” in de prachtige bossen van Leuvenum bij Ermelo. We moesten even wachten op een geschikte tafel omdat alle gasten buiten op het terras zaten. Na een kop koffie met appelgebak werd de route vervolgd en koers gezet in de richting van Apeldoorn en vandaar weer in noordelijke richting naar Zwolle.

De vijfde dag, vrijdag 2 juli

En zo was het vandaag de laatste rit van een reeks van vijf. Vele enthousiaste motorrijders meldden zich bij het startpunt bij de Milligerplas in Stadshagen. Er was sprake van een grote opkomst. De toercommissie telde 35 deelnemers, die overigens niet allemaal met naam en toenaam op de inschrijflijst vermeld stonden. Er was ook een gastrijder bij. Fijn dat hij door een clublid geïntroduceerd was. We zien hem graag als nieuw lid.

De weergoden waren ons zeer gunstig gezind. Het was prachtig weer, niet te warm en zeker niet te koud. Het beloofde dus veel goeds. Alsof het niets is, werden vele rijders getrakteerd op een DHL bandana. Bedankt Tonny!

Bij de startlocatie bleken wij niet de enige aanwezigen te zijn. Er stonden vier grote limousines klaar voor vertrek met daarin veel opgetogen kinderen die op deze manier hun basisschoolperiode afsloten. Na elkaar over en weer uitgezwaaid te hebben, was het nog even wachten op twee laatkomers uit Zwolle Zuid. Zij waren overigens niet de laatsten. De voorzitter met zijn vrouw en Toercommissielid Jan F. kwamen nog later.

Om 18.40 uur was ons clubje compleet en reden wij richting Hasselt om vervolgens via mooie kronkelweggetjes koers te zetten richting Avereest. Het Toercommissielid dat wij achterop kwamen en daarna op kop reed, vond de route kennelijk te kort en reed in de buurt van de Lichtmis verder dan de bedoeling was. Hij moest omkeren en “verloor” daardoor zijn koppositie om vervolgens als laatste weer aan te sluiten. Via mooie kronkelweggetjes ging het via IJhorst naar Veeningen.

Bij het passeren van de eerste horecagelegenheid (café Poortman), waar een groepje was neergestreken, dat als eerste uit Zwolle vertrokken was, zagen wij een vol terras. Wij besloten daarom door te rijden in de richting van Dedemsvaart.

Bij de eerste mogelijkheid voor koffie stopten wij. Dat was bij De Bootsman in Stegeren bij Ommen. Op het terras was nog ruimte zat. Met een soort van stoelendans werd een mooie kring gevormd. Het was tijd voor een heerlijk bakkie koffie. Een enkeling deed zich te goed aan een warme kop chocomelk (met vooral veel slagroom).

Opgetogen en voldaan besloten wij onze stalen rossen weer de sporen te geven om te gaan genieten van de laatste helft van de tocht.

Naar boven kijkend, begonnen donkere wolken zich samen te trekken. Het leek wel of het mooie weer een draai ging maken maar gelukkig voor ons passeerden de dreigende wolken ons en konden wij droog verder rijden via Ommen richting Vilsteren. De wegen lagen er goed bij. Het was heerlijk rijden. Onderweg konden wij nog genieten van een laaghangende luchtballon en een paar mooie roofvogels (wat is het toch mooi genieten in eigen land).

Uiteindelijk bereikten wij het eindpunt. Sommige leden waren kennelijk zo dorstig dat zij de laatste kronkelwegen door Spoolde en Westenholte oversloegen. Wij reden wel over deze mooie weggetjes en kwamen zo op het eindpunt bij de Milligerplas aan waar we ook gestart waren.

Hier besloten zes leden om nog plaats te nemen op het terras en heerlijk te gaan genieten (onder het genot van een alcohol vrij biertje) van de ondergaande zon waarbij allerlei sterke verhalen van vroeger over tafel gingen (opscheppers !! ). Omstreeks 22.10 uur gingen wij richting huis waar moeders op ons wachtte om zo het weekend in te luiden. Voor de uitzetters van de ritten een dik compliment!

Groet, Rob.