Motorclub Zwolle » Avond-vierdaagse 2019

Avond-vierdaagse 2019

Motor-avondvierdaagse 2019

1 juli – 4 juli en 5 juli inhaaldag + BBQ

Het weer werkte dit jaar optimaal mee tijdens de motoravondvierdaagse (MA4D): lekker temperatuurtje en weinig wind. Een min puntje was soms de laagstaande zon, die je verblindde als je in westelijke richting reed. Maar dat was van tijdelijke aard. Gemiddeld startten 25 leden per avond hun motor om mee te rijden.

In de aankondiging stond vermeld dat het weer tijd was voor de MA4D omdat de dagen begonnen te lengen. Op ons noordelijk halfrond worden ze na 21 juni juist weer korter, maar dat zal wel een slip of the pen geweest zijn.

Een vijftal leden had op verzoek van de toercommissie mooie routes uitgezet. Dank daarvoor. Twee van de routes voerden in noordelijke richting, de derde over de NO-Veluwe en de vierde door Salland. De inhaaldag liet de rijders in een grote boog om Zwolle rijden. De verschillende routes lieten zien in wat voor mooi stukje Nederland wij wonen. Het polderlandschap van Mastenbroek, de dijken langs de vroegere Zuiderzee, de wieden en rietlanden van de Weerribben, de bossen en heide van de Veluwe en het coulisselandschap van Salland.

Geregeld kreeg je de geur van vers gemaaid gras in de neus. Op andere plekken lagen tientallen in plastic gewikkelde gras- of hooibalen roerloos te wachten op transport van het land. Op de Veluwe had je hier en daar een prachtig panorama waar de heide weliswaar nog niet bloeide maar verschillende grassen kleur gaven aan het landschap.

Elke rit werd ongeveer Rome, sorry halverwege onderbroken voor een koffiestop waar de groepjes elkaar weer troffen want: staan er motoren, dan ga je daar koffie drinken. Maandagavond was het moeilijk om een tent te vinden die open was. Bij Kolkzicht in Ossenzijl was de deur wel open en streek bijna iedereen neer.

Na afloop was er weinig belangstelling om nog wat na te praten over de rit onder het genot van een drankje, zoals de voorzitter van de toercommissie tijdens de algemene ledenvergadering gesuggereerd had. De meesten gaven er de voorkeur aan om na terugkeer bij Het Anker direct naar huis te rijden. Eigenlijk ook niet verwonderlijk met het WK voetbal voor vrouwen op dinsdag- en woensdagavond.

Aandachtspunten

De routes op de maandag en dinsdag waren – wat het begin betreft – hetzelfde. De rit over de Hasselterdijk langs het Zwarte Water is mooi maar er zijn meer wegen die naar Rome, sorry Hasselt leiden. Misschien is het een idee dat de toercommissie de routes over elkaar legt om te zien in hoeverre ze elkaar overlappen. De route van dinsdag leek na Havelte tot het eind erg veel op de Midzomeravondrit van 10 dagen eerder. Verreweg de meeste rijders, die ik tijdens de BBQ gesproken heb, vonden de ritten op woensdag en donderdag het mooist.

BBQ

Na afloop van de vrijdagrit was er een BBQ op het landgoed van Jan van E. en Tineke in Spoolde. Sommige leden hadden hun partner meegebracht.

Afgesproken was dat iedereen zijn eigen vlees en drank zou meenemen. De door Jan en Tineke bereide salades en andere voor de BBQ benodigde ingrediënten zagen er voortreffelijk uit en waren in ruim voldoende mate aanwezig. Iedereen heeft gesmuld. Het vuur onder de BBQ brandde goed. Ja, zelfs zo goed dat de voorzitter – na enige onachtzaamheid – er een zwartgeblakerde karbonade aan over hield….

Jan en Tineke hadden ook gezorgd voor voldoende stoelen en tafels zodat iedereen kon zitten. Ook aan statafels ontbrak het niet. Al met al een perfecte ambiance in een gezellige sfeer voor een gezellige BBQ. En dat was het! Het was al na enen dat ik op de fiets het landgoed verliet. En ik was nog niet de laatste….

Jan & Tineke, hartelijk bedankt namens de club.

Wim