Motorclub Zwolle » Categorieën » Routes

Snertrit 2020

 

Snertrit zaterdag 7 november 2020

Zaterdag 7 november staat de laatste toertocht van 2020 weer op het programma.

Deze rit gaat alleen over verharde wegen.

De rit gaat eerst via Mastenbroek naar Genemuiden.

Over de dijk gaat het naar Hasselt. Hierna naar Rouveen, Nieuwleusen, om vervolgens richting de Staphorster bossen te gaan.

Na wat omzwervingen gaan we naar Witharen, langs Ommen naar Stegeren.

Van Stegeren gaan we via Den Ham, Ommen, Dalmsholte, Rechteren, Dalfsen, Hoonhorst en Wijthmen richting oorspronkelijke startlocatie.

Wanneer:             zaterdag 7 november 2020

Naam rit:              Snertrit

Lengte rit:            ongeveer 150km.

Vertrekpunt:        naar eigen inzicht

Vertrektijd: Tussen 13:00 uur en 13:30 uur

Vertrek niet te laat, het is snel donker!

En denk aan de Corona maatregelen (max 2 pers).

 

Namens de toercommissie,

Arend Pinxsterhuis

3e Vreemde toertocht 2020

3e Vreemde Lange Toertocht

“Rondje Amsterdam”

18-oktober-2020

vertrek is om 08:30 bij ESSO pompstation Ceintuurbaan

Lengte rit is ca 300 KM

Dit keer geen vreemde toertocht, maar een lange. In voorgaande versies kregen we op het allerlaatste moment de route en was er nauwelijks tijd om deze voor MC Zwolle e.o. geschikt te krijgen. Ik heb de basis van deze route eind augustus gereden met motormaatje.nl

Motormaatje.nl is een online motorclub, waarbij de leden de routes maken en aangeven hoeveel deelnemers meekunnen. Dit gebeurt middels inschrijving. Eventueel worden er meerdere voorrijders ingeschakeld. Zo was ik bij deze rit ook voorrijder van een clubje van 6 rijders/rijdsters.

 

Dit is een hele contrastrijke rit in het bovenste stuk van de randstad. In Amsterdam is het uiteraard druk, maar net buiten Amsterdam is het ongekend rustig. Vanaf de rustige dijkjes door de weilanden is telkens Amsterdam in zicht. Het stukje door Amsterdam is geminimaliseerd.

 

Door het vroege vertrek zijn de meeste koffietentjes nog niet open, maar Ome Ko in Muiden is net als alle andere dagen al om 08:00 open.  Muiden is natuurlijk bekend van het naastgelegen Muiderslot, Fort eiland Pampus, de Bruine Zeilvloot. Het is een historische vestingstad en onderdeel van twee waterlinies. Ome Ko bestaat al sinds 1810 en Napoleon Bonaparte heeft destijds het roemruchte schippers- en zeilerscafé bezocht. Het cafe ligt in het centrum van het stadje aan de rechterhand net voor de sluis.

 

Na paar kilometer snelweg gaan we door een klein stukje Amsterdam en wel het nieuwste stukje Amsterdam: IJburg. Via het Haveneiland, Steigereiland en Zeeburgereiland zoeken we de rust op in Durgerdam. In de eerste plannen zou IJburg 350.000 inwoners moeten bevatten, maar dat is beperkt tot 20.000 door o.a. Almere en de Bijlmermeer. De eilanden worden verbonden door diverse bruggen. De laatste brug in deze serie is de Enneüs Heermabrug en vormt de belangrijkste toegangspoort tot IJburg. De twee grote overspanningen zijn elk 75 meter lang. Het is een van de grootste bruggen van Amsterdam. Onder de bewoners van IJburg staat de brug beter bekend als de beha.

 

Via pittoreske dijkjes langs het Markermeer rijden we naar Volendam. Nu gaan we nog een dorpje verder naar Warden, direct het noordelijkste gedeelte van de route. (Het ligt nog noordelijker dan Zwolle, terwijl Volendam zuidelijker ligt). Na dit barre noordelijke stukje route kan er koffie worden gedronken bij het wapen van Middelie aan de brink, ware het niet dat ze dan net een weekje dicht zijn. Gelieve zelf even goed de ogen open te houden. Ik heb de route hier aangepast en gaat langs het centrum van Purmerend.  Na Purmerend slaat de korte route een stukje over. Dat gebeurt ook nog eens bij Wormerveer. De lange gaat nog langs Ilpendam en Landsmeer en samen met de korte gaan ze om het recreatiegebied Stootensplas en beneden langs Zaanstad naar Westzaan. Vervolgens weer oostwaarts richting de Zaan bij Zaandijk. Voordat de Zaan wordt overgestoken is het te hopen dat het verkeerslicht (lang) op rood staat. Aan de overkant staan namelijk imposante pakhuizen. De namen op de pakhuizen geeft aan waar de goederen vandaan kwamen. Dat er destijds dubieus veel geld is verdiend lijkt hier goed zichtbaar.

 

Na de brug heet het Wormerveer en gaat de korte route naar een voorgestelde lunchlocatie De Hofjes (Poelweg 1, 1513 MD Wormer). De langere route steekt zijn nek uit door nog via Neck te gaan. Voor Neck kom je nog door Jisp en na Neck nog door Spijkerboor alvorens bij De Hofjes te komen. Lunchen zal we niet aan het water zijn, maar van binnen wel mooi uitzicht over het water.

 

Na de lunch rijden we door Krommenie en vervolgens krijgen we veel kromme/bochtige wegen voordat we het Noordzeekanaal oversteken met de pont. Aan de overkant rijden we naar Spaarndam en langs Mooie Nel is het nog even genieten voordat we in de schaduw van autosnelwegen via Zwanenburg en Lijnden/Badhoevedorp om Schiphol gaan rijden. Pas op dat het zicht op de snelwegen niet te veel invloed heeft op je eigen gashandel. Langs Lijnden en Badhoevedorp is de maximumsnelheid 30km/uur. De 7 camera’s staan weliswaar in tegenovergestelde richting, maar er wordt zeer vaak gecontroleerd. Laat je niet opjutten door fietsers, want die hebben geen snelheidsbeperking.

 

We rijden nu om het ooit zo drukke Schiphol heen en tussen Amstelveen en Uithoorn door richting de Amstel. Na de glooiende wegen hebben we langs de Amstel weer kronkelige wegen. Via Nes a/d Amstel en Ouderkerk a/d Amstel gaan we naar een laatst voorgestelde stop voor een afsluitend drankje bij CF De Eendracht (Hoogstraat 37 Abcoude).

Via de A2, A9, A1, A28 rijden we huiswaarts en bij het oversteken van de IJssel hebben we weer onze Peperbus in het zicht.

Over de A9 nog het volgende. We gaan langs de nieuwe 3 kilometerlange landtunnel; (de andere rijrichting gaat sinds 5 juli van dit jaar door de Gaasperdammertunnel). Of gaan wij tot de eersten behoren die ook door de tunnel gaan van Holendrecht richting Diemen. De opening staat gepland voor oktober 2020.  Of dat voor of na de 18e is weten we pas dan.

Peter Nelis

Adverteerderstoertocht 2020

Alternatief voor de Adverteerderstoertocht op zaterdag 12 september

Helaas bleek uit telefonische contacten met een aantal van onze adverteerders dat ze het in verband met de coronabeperkingen niet wenselijk vinden als wij onze gebruikelijke Adverteerderstoertocht organiseren. Het risico van groepsvorming is te groot.

 Als alternatief is er een korte en een lange route uitgezet waarin geen bezoek aan onze adverteerders is opgenomen.

De routes gaan richting Twente via de grotendeels bekende toeristische wegen.

 De start is dus niet vanaf Motorhuis Zwolle zoals gepland maar vanaf het Essostation aan de Ceintuurbaan. De route eindigt bij De Mol in Wijthmen.

Of het mogelijk is daar nog een consumptie te gebruiken is afhankelijk van de beschikbare ruimte op het terras en/of binnen en kan van tevoren niet bepaald worden.

De lange route is ca. 270 km. lang en er kan gestart worden om 9.30 uur.

Deze route gaat vanaf Zwolle via Lemele, Daarle, Harbrinkhoek, Rossum, Beuningen richting Losser en vervolgens via Saasveld, Bornerbroek, Holten, Wesepe en Laag-Zuthem naar het eindpunt van de route bij De Mol in Wijthmen.

De korte route is ca. 150 km lang en er kan gestart worden tussen 13.00 en 13.30 uur.

Deze route gaat vanaf Zwolle via Lemele, Daarle, Harbrinkhoek richting Bornerbroek en via Holten, Wesepe en Laag-Zuthem naar het eindpunt van de route bij De Mol in Wijthmen .

Graag tot ziens op zaterdag 12 september.

 

Namens de Toercommissie,

Herfsttoertocht 2020

Beste Motor rijders,

hierbij de Herfsttoertocht 2020

welke verreden zal worden op zondag 11 oktober 2020

vertrektijd is na eigen inzicht want er is geen inschrijf tafel dit jaar i.v.m. corona

de korte rit is ongeveer 180 KM en de lange ongeveer 240 KM

de Startlocatie is bij Urbana te Zwolle

Het bestuur heeft besloten dat er dit jaar geen kosten aan verbonden zijn door de corona.

Let op:  De route is op het laatste moment nog gewijzigd i.v.m. een wegafsluiting.

Drempelvrees toertocht 2020

De Drempelvreestoertocht zal verreden worden op :

Zaterdag 29 Augustus 2020, tussen 13:00 en 13:30

vanaf de Milligerplas en de lengte is ca. 125Km

Extra aandacht voor onderstaande:

–  Helaas wordt er i.v.m. de corona beperkingen geen consumptie verstrekt aan alle deelnemers bij  het eindpunt van de Drempelvreestoertocht bij de Milligerplas .

–  Indien er plaats is op het terras of binnen bij de Milligerplas  is het wel mogelijk om op basis van de geldende corona richtlijnen een consumptie te nuttigen .

–  Het verzoek aan alle deelnemers om zicht te melden bij het TC lid welke alle namen noteert op het inschrijfformulier .

–  Deelname van niet leden aan dit open evenement is mogelijk voor niet leden.

–  Het is niet mogelijk om bij de start een route te verstrekken aan niet leden.

–  Zo mogelijk bij deelname van niet leden met GPS vooraf route verstrekken.

–  Deelnemers zonder GPS met route  aan deze rit kunnen in overleg met TC lid welke de inschrijving verzorgt mee rijden met de leden .

 

Namens de TC

Picknicktoertocht 2020

Zondag 16 Augustus 2020 vind de Picknicktoertocht plaats

de startlocatie is bij het Tankstation ESSO aan de Ceintuurbaan

de starttijd is tussen 10:00 en 10:30

de Lengte van de rit is +/- 200 Km

Extra info:

Beste Deelnemers,

Helaas valt er niks te pikken dit jaar door de corona perikelen.

Het is natuurlijk mogelijk om zelf wat te eten en drinken mee te nemen.

Deel 1 van de route eindigt bij de parkeerplaats naast Kasteel Hackfort

aan de Baakseweg in Vorden.

Deze is lekker ruim en groot genoeg om een motorploeg van een man (vrouw) of 25 op ruime afstand van mekaar te laten pauzeren.

En je kunt natuurlijk ook met een kleiner groepje zelf een pauze plaats opzoeken.

Veel rijplezier namens Ron en Jan F.

Namens de TC wens U allen een hele fijne rit toe.

2de vreemde/lange toertocht 2020

Beste Motor vrienden,

Hier de 2de vreemde/Lange toertocht op 2 augustus 2020

De rit zal starten bij het Esso Tankstation aan de Ceintuurbaan

start tijd is om 08:30

Lengte rit Totaal : 407 Km

omgeving rit is Noord Holland.

 

 

Willem Schuurman Toertocht 2020

Wim Dekker heeft de rit uitgezet,

Datum: 12 Juli 2020

Vertrekpunt: Carpoolplaats Heino

vertrektijd 06:00 uur

Lengte: ca 175 Km

Geen koffie dit jaar bij de start en geen ontbijt i.v.m. Corona

iedereen moet dus zelf in zijn levensbehoefte voorzien

loopt nog een onderzoek i.v.m. consumptie mogelijkheid bij terugkomst dus volgt nog

 

Avond 5 Daagse 2020

Beste motorvrienden en vriendinnen,

De langste dag ligt alweer achter ons, maar de avonden zijn nog steeds lang. Er is dus voldoende tijd voor de AvondMotor5Daagse 2020. (AM5D)

Een aantal clubleden is ondanks de lock-downperiode druk in de weer geweest en zij hebben weer mooie ritten voor de Garmin en Tomtom gemaakt. Fijn dat er elk jaar weer leden zijn die in hun vrije tijd mooie routes voor ons maken. Een bedankje is hiervoor op z’n plaats!!

Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit;

1e dag, maandag 29 juni, route richting Noord-West, uitzetter Adrie Boertjes, begin en einde bij Milligerplas, Milligerlaan 2, 8043 ND Zwolle

2e dag, dinsdag 30 juni, route richting Zuid-Oost, uitzetter Geert Schakelaar, begin en einde bij De Mol, Heinoseweg 32, 8026 PD Zwolle

3e dag, woensdag 1 juli, route richting Noord-Oost, uitzetter Roelof Terwel, begin en einde bij Dijkmoment, Hessenweg 14b, 8028 PA Zwolle.

4e dag, donderdag 2 juli, route richting Zuid-West, uitzetter Carla Compagner, begin en einde bij Het Anker, Voorsterweg 36, 8042 AD Zwolle

5e dag, vrijdag 3 juli, route rondom Zwolle, uitzetter Arend Pinxsterhuis, begin en einde bij Milligerplas,  Milligerlaan 2, 8043 ND Zwolle

De routes hebben een lengte van om-en-nabij de 120 km, ook voor de vrijdag.

De vertrektijd van alle routes  is tussen 18:00 uur en 18:30.

Zoals te lezen zijn er verschillende begin- en eindlocaties, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, let hier dus goed op!!. Aan de AM5D zijn  géén kosten verbonden. Het zijn open ritten en dat betekent, dat deze ook door niet-clubleden gereden kunnen en mogen worden. Neem dus gerust een motorvriend of -vriendin mee. De jaarlijkse BBQ-avond vindt, in verband met de Corona maatregelen, dit jaar géén doorgang. Volgend jaar hopen wij weer van de gastvrijheid van Jan en Tineke te mogen genieten.

Op de meeste avonden zijn de horeca-gelegenheden, op de start- en finishplaatsen, speciaal voor ons geopend. De horeca van Het Anker is nog een vraagteken. Dus wat is er leuker om een mooie motortoeravond af te sluiten met een drankje op één van de terrassen van de finishplaats.

Rest ons jullie alleen nog fijne AvondMotor5Daagse ritten toe te wensen.

De Toercommissie

1e Lange Toertocht 2020

Wanneer: zaterdag 27 juni 2020

Deze eerste lange toertocht voert ons door de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Vertrek: 8.30 uur vanaf Esso Ceintuurbaan

Globale routebeschrijving.

Vanaf Zwolle via A28, A32, A7 naar afslag Joure en via o.a.de plaatsen Sumar (in het Nederlands is dat Suameer), Buitenpost, Opende, Burum, Eenrum, Zuidhorn naar Assen en via de A28 terug naar Zwolle.

Door de Coronabeperkingen voor de horeca zijn waarschijnlijk de mogelijkheden om onderweg wat te drinken en te eten beperkt. Daarom het advies om daar zelf in te voorzien door iets mee te nemen.

Graag tot ziens op zaterdag 27 juni om 8:30 uur bij Esso Ceintuurbaan.

Namens de Toercommissie,

Jan Fokker