Motorclub Zwolle » Pinksterrit 2020

Pinksterrit 2020

  • Versie
  • Downloaden 15
  • Bestandsgrootte 803.49 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing woensdag 3 juni 2020
  • Laatst bijgewerkt woensdag 28 april 2021

Pinksterrit 2020

Deze rit wordt niet, zoals in voorgaande jaren, verreden op de zaterdag voor Pinksteren. Omdat de Corona-beperkingen per 1 juni a.s. worden verruimd, is de rit verplaatst naar 6 juni, de zaterdag na Pinksteren.

Uitgangspunt van de Pinksterrit is om op een middag een route te rijden door een gebied waar je met de reguliere middagtoertochten niet komt. Om dat mogelijk te maken start en eindigt de toertocht op een locatie op ongeveer een half uur rijden/ongeveer 50 km. van Zwolle. Dit jaar is dat een rit in de waterrijke provincie Friesland.

U kunt starten tussen 13:00 en 13:30 uur vanaf tankstation Shell Welllerzand aan de A-32 bij Lemmer. Het eindpunt is het tankstation van Total nabij Echtenerbrug. Bij beide tankstations is een shop aanwezig.

Globale routebeschrijving:

de route heeft een lengte van + 130 km. Vanaf de start bij tankstation Shell nabij Lemmer rijden we via Bakhuizen, Hindeloopen, Workum, IJlst en Terherne naar het eindpunt, tankstation Total bij Echtenerbrug.

Tevens is er voor de liefhebbers een toeristische route van + 100 km beschikbaar van Zwolle naar de startlocatie en vanaf het eindpunt van de route terug naar Zwolle.

Dat betekent wel dat die liefhebbers uiterlijk 11:00 uur moeten vertrekken uit Zwolle en dat ze, afhankelijk van het deel dat men toeristisch terugrijdt, later terug zijn in Zwolle.

Door de Corona maatregelen die gelden voor de horeca zijn de mogelijkheden om naar wens ergens iets te eten en drinken waarschijnlijk beperkt. Laat u niet verrassen en neem voor de zekerheid zelf iets mee voor onderweg.  Graag tot ziens op zaterdag 6 juni bij Tankstation Shell Wellerzand nabij Lemmer aan de A32.

De Toercommissie.