Museum Toertocht 2024

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 28
  • Bestandsgrootte 715.06 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing zondag 26 mei 2024
  • Laatst geüpdatet zondag 26 mei 2024

Museum Toertocht 2024

Zaterdag 01 Juni 2024 is het tijd voor de Museumtoertocht 2024

Vertrekpunt is : Esso pompstation Ceintuurbaan

Vertrektijd is : 08:30

Dit jaar gaan we naar het motormuseum in Saasveld, vlakbij Tubbergen. Eigenlijk is het niet een museum, maar een particuliere verzameling van veel (oude) motorfietsen. De verzameling bestaat onder andere uit de Honda fabriek-racers. Zowel een 125cc als een 250cc en een 450cc exemplaar.

Hier staan zeer bijzondere machines tussen, onder andere de Honda waarmee Luigi Taveri in 1962 voor het eerst wereldkampioen werd. Luigi is 1-maart-2018 overleden. Iemand die nog wel steeds onder ons is, is Jim Redman die maar liefst 6 keer wereldkampioen is geworden. Ook zijn motor maakt deel uit van deze verzameling van Paul Kuiphuis. Inmiddels is ook zijn zoon Bas druk in de weer om de motoren te reviseren en strak gepoetst tentoon te stellen. Hier een artikel over de verzameling van Paul (en Bas) Kuiphuis. De route loopt ten noorden van Hardenberg Duitsland in en gaat vervolgens zuidwaarts om Tubbergen heen naar Saasveld. Het museum is direct naast bakkerij Schabbink op de hoek dat we rechtsaf slaan in Saasveld. Het is ongeveer 2 – 2.5 uur rijden naar Saasveld. Doordat we met max 7 personen tegelijkertijd in de schuur kunnen is het raadzaam dat de eersten direct naar binnen gaan. Volgende groepje kan buiten even wachten of bij de bakker een broodje halen. Koffie krijgen we aangeboden door de familie Kuiphuis.

Het tweede deel van de route is zo’n 190km en doe je ongeveer 4 uur over. Vanaf Saasveld steken we bij De Lutte weer de grens over naar Duitsland. Daar rijden we via Ochtrup met een grote boog om Heek heen. Vlak voor de grens kunnen we de motoren nog verwennen met Super 98 in Alstätte. Via Delden, Dalmsholte en Dalfsen rijden we terug naar Zwolle.

Dit is een open rit, waar dus ook niet-clubleden aan mee kunnen doen. De club betaald de helft van de 10€ entree. Bij het vertrekpunt zal ik bij de inschrijving jullie bijdrage van 5€ in ontvangst nemen en samen met de clubbijdrage de fam. Kuiphuis betalen.