Pinkster rit 2024

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 39
  • Bestandsgrootte 750.57 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing woensdag 15 mei 2024
  • Laatst geüpdatet donderdag 16 mei 2024

Pinkster rit 2024

De start is bij v.d. Valk hotel in Wolvega.

En het eindpunt is bij Verkeersschool van Albert De Jong in Wolvega.

We gaan van Zwolle naar het v.d. Valkhotel in Wolvega, daarvoor zijn er aparte routes zeg maar een toeristische, via Zwartsluit, Blokzijl en langs de Lindedijk (2 uur) en een snelle via de snelweg (30min).

De route door Friesland begint dus bij v.d. Valk. Daar is ook de inschrijving.

We starten daar om 13:00 - 13:15 uur.

ROUTE:

We gaan eerst richting Oldeberkoop vervolgens Nieuwehorne en Langezwaag richting Gorredijk. Dan slingerend door Friesland via Tijnje naar Akkrum en Therherne, het dorp bekend van Hielke en Sietse Klinkhamer met hun boot Kameleon. Daarna met een slinger via Goingarijp de rit te vervolgen naar Jirnsum en later verder naar de eerste Elfstedentocht-stad Sneek. Vanaf hier volgen we een stuk van de Elfstedentocht met steden/stadjes als IJlst. Na IJlst komen we door een aantal steden tegen de schaatsroute in: Workum, Hindelopen en Stavoren. Vlak na Stavoren komen we langs het Rode Klif met een in 1951 opgericht monument, ter herinnering aan de Slag bij Warns. Op de steen staat de tekst Leaver dea as slaef (Liever dood dan slaaf).

Vervolgens rijden we langs het IJsselmeer richting Lemmer. Bij mooi (en winderig) weer zijn de vele Kitesurfers goed te zien met hun gekleurde zeilen.  Na Lemmer is het dan nog ongeveer 25 km rijden naar het eindpunt in Wolvega.

Twee dagen na deze rit komen op Tweede Pinksterdag zo’n 3500 motorrijders de Elfstedentocht rijden, georganiseerd door de Friesche Motorclub. Een hele happening met veel enthousiast publiek langs de wegen. Vandaag kan er in ieder geval veel vlotter worden gereden.

Onderweg kom je voldoende plekken tegen waar je kunt koffiedrinken.

Veel plezier met deze rit.