supertour 2024

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 2
  • Bestandsgrootte 1.02 MB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing zaterdag 1 juni 2024
  • Laatst geüpdatet zaterdag 1 juni 2024

supertour 2024

Supertoer 2024

De supertour van 2024 gaat dit jaar door het mooie Noord-Holland. Deze toertocht is uitgezet door Peter Nelis en Jan van Ettekoven.

Wij rijden vanaf Zwolle naar Elburg door de Flevopolder RI Almere langs de Oostvaarders plassen.

We passeren Almere, stukje a6 afslag Muiden. Amsterdam laten we links liggen. We gaan door IJburg, Ramsdorp, RI Marken. Marken is in de route opgenomen en is een bezoekje waard. Je kunt ook kiezen om Marken rechts te laten liggen en gelijk de route te vervolgen Via Waterland naar Landsmeer, Purmerend, langs het mooie plaatsje de RIJP. (Zeker een bezoekje waard).

Met het veerpontje van Akersloot over, vervolgens onder de A9 door RI Castricum. Na Castricum nemen we de kustweg naar Bergen. Via Callantsoog naar Julianadorp richting Den Helder (Huisduinen) naar vuurtoren de Lange Jaap. Voor degene die een pauze in wil lassen in Huisduinen naar boven rijden, (Kijkduin) daar zijn een tweetal restaurants met uitzicht op Zee. Bij de Lange Jaap is documentatie te lezen over deze in slechte staat verkerende vuurtoren.

Vanuit Huisduinen zetten we de tocht voort RI. Schagen, we rijden over prachtige oude dijkjes! Na Schagen rijden we richting Medemblik.

Ter hoogte van Abbekerk Lambertschaag, is het museum van de Nederlandse kampioen en TT-winnaar van 1977 Wil Hartog te bezoeken.

Let op alleen op afspraak is dit mogelijk.!!!!  Ruim van tevoren inplannen met Nico Meyners 0229-582289 of met Niels van Ammers 0229-581901.  Indicatie tijdstip aankomst Abbekerk tussen 4 en 6 uur.  Wanneer de tijd uitkomt, geeft Wil graag een rondleiding en praat gepassioneerd over zijn race carrierre.

Op naar Medemblik, Wervershoof, Andijk, Enkhuizen. Voordat je de houtribdijk opgaat naar Lelystad is er nog een mogelijkheid om de inwendige mens nog te vertroetelen. Ga dan linksaf richting oude Haven waar je nog lekker onder de bomen kunt zitten, Er is Horeca! Vis ijs patat ect.

Na Enkhuizen richting Lelystad langs het water (Ketelmeer) richting roggebotsluis, Kampen, ‘s Heerenbroek naar Zwolle.

Totale afstand is plus minus 475 kilometer.  Peter en Jan wensen jullie een plezierige en goede tour toe.