Drempelvreestoertocht 2020

Zaterdag 29 augustus 2020

De dag begint mooi in de ochtend, de zon schijnt en de route staat op de navigatie. Het is een route van ongeveer 150 km die ons zuidoostwaarts leidt met als verste punt het mooie groene Lettele.

We gaan verzamelen op een voor ons bekende locatie in Zwolle, de parkeerplaats bij de Milligerplas. De zon heeft dan plaatsgemaakt voor wolken en een pittige bui. Het wordt precies om 13.15 uur weer droog. Inschrijven bij Geert/Wim en om 13.30 uur start de rit. In kleine groepjes vertrekt iedereen.

We rijden vanaf de start richting Westenholte over de N331 om daar via het gebied langs de IJssel de eerste bochtjes te pakken. De Scholtensteeg en Zalkerdijk zijn bekend terrein. Ik rij met o.a. Geuje en Raymond. Wij komen via Spoolde bij het waterleidingbedrijf weer uit bij de IJssellallee. De wijk Zwolle-zuid geeft toegang tot de uiterwaarden en dijken langs de IJssel richting Landgoed Windesheim en dorpskern Herxen.

De zon schijnt weer geregeld en het lijkt droog te blijven. We steken de Rijksstraatweg over en rijden via smalle bochtige weggetjes naar Heino. Dat  dorp schampen we onderlangs om zo via het natuurgebied het recreatiepark Krieghuusbelten te passeren. Vanaf daar koerst de route richting Luttenberg. Daar rijden we dwars door de kern van het dorp. Vanaf daar gaat het via een bochtig parcours naar Hellendoorn.

Via Haarle, Nieuw Heeten en Okkenbroek rijden we richting onze pauzelocatie in Lettele. Bij restaurant De Koerkamp is plek genoeg. Zowel voor de motoren als op het terras. De tafels zijn coronaproof ruim uit elkaar gezet en we genieten van de zon en de koffie met gebak. Zo’n stop staat altijd garant voor leuke gesprekken. Over onder andere motoren, hoe gek ook. En verouderde kaarten op de navigatie die voor verwarring zorgen. Ook deze rit weer. We lachen er hard om. En steevast de avonturen op de motor van onze motorvrienden.  Ik geniet daar altijd van.

We stappen snel weer op de motor. De eerste spetters vallen en van het thuisfront in Zwolle vernemen we al dat het daar flink regent. Maar van regen is nog niemand gesmolten, dus op pad. En inderdaad onderweg krijgen we flinke buitjes en de regenpakken worden door enkele aangedaan.  Vanaf Lettele gaan we via een bochtig en groen parcours langs Averlo en rijden we weer noordwaarts richting Wesepe. Vanaf daar richting Boskamp en Boerhaar. Onderweg wat klinkerwegen die door de regen verraderlijk glad aanvoelen. De motor schuift af en toe een beetje in de scherpe bochtjes.    

We blijven noordwaarts rijden richting Laag Zuthem en via de Marshoek naderen we Zwolle weer aan de kant van de wijk Berkum. Ook dat laatste stuk blijft altijd mooi. Via de Brinkhoek en om de Wijde Aa komen we uit in de wijk de Aa-landen. Tijdens de laatste 3 km met de Milligerplas als eindpunt valt de groep uiteen. Iedereen gaat weer naar huis. We hebben een mooie rit gehad. Ook deze keer weer dank voor de uitzetters en de toercommissie.

Tot de volgende keer maar weer. De volgende rit (Adverteerderstoertocht) staat gepland op zaterdag 12 september 2020.

Groetend,

Ruud