Motorclub Zwolle » Duitslandweekend 2019

Duitslandweekend 2019

Het Duitsland weekend ging dit jaar naar de Harz. Mijn stukje over het Duitsland weekend.

Vrijdag 27 september

Om 8:00 vertrokken uit Zwolle samen met Paul, Geert, Jan en Tineke, Edward. Voor onze route naar Duitsland het eerste stuk via Nijverdal en Almelo en De Lutte de grens over om via de snelweg 30 naar Löhne voor de eerste koffiestop. Na een mooie rit binnen door naar ons hotel Grand Hotel Engel in Altenau. Na een lekkere warme douche Lekker gegeten bij een restaurant Landhotel Alte Aue, 2 minuten lopen vanaf ons hotel. Waar een heerlijk 3-gangen buffet klaar stond voor ons.

Zaterdag 28 september.

Vandaag de korte route gereden. Een mooie route door de Harz en een stuk door voormalige Oost-Duitsland met een koffiestop in Bleicherode. Na een mooie route met veel haarspeldbochten en de bekende 27 bochten (correctie webredactie: moet zijn 36 bochten, zie foto) een lekker broodje worst gegeten bij de Biker Oase Cafe vlak bij het Kelbra. En toen weer terug naar ons hotel in Altenau.

Zondag 29 september.

Helaas,  de terug reis via een hele mooie route binnendoor. Met onderweg een heerlijk kop koffie met appelstrudel bij Eiscafe Baldasar in Eschershausen. Toen we daar reden begon het te regen en het is niet meer gestopt. In de stromende regen terug gereden naar huis in Zwolle. Met een voldaan gevoel van een mooi weekend rijden in de Harz met dank aan Kees en Jan voor dit weekend.

Groeten van Almer