Duitslandweekend 2021

Vrijdag 24 september 2021

Afgelopen weekend was is het eindelijk weer zover: het Duitslandweekend van de MCZeo.

Op 24 september vertrokken we in kleine groepen naar Hotel Igelstadt in Fürstenau-Lichtenfels.

Er waren in totaal 37 deelnemers die met gemak in het hotel pasten. Op de heenreis was het weer niet over om naar huis te schrijven maar gelukkig was het wel droog. Na het inchecken werd er gedoucht en om 19:00 uur stond er een buffet klaar.

Hoewel de bar om 22:00 uur sloot was het er gezellig

Zaterdagmorgen

Zaterdag beloofde een mooie dag te worden. Na het ontbijtbuffet vertrokken de verschillende groepjes voor de korte of lange tocht. ’s Middags werd het bijna zomers warm en ’s Avonds was het traditionele fotomoment (zie startpagina)

Zondag ging ongeveer de helft van de deelnemers weer huiswaarts. Zij misten de fraaie tochten die voor de blijvers waren uitgezet, maar sloten het weekend droog af.

De blijvers troffen maandagmiddag op de terugweg nog een fikse bui.

Al met al een erg geslaagd weekend, Jan en Kees bedankt voor het uitzetten!

Uw Voorzitter, Lieuwe


Hieronder het verslag van Ron, 1 van de “rookies” dit jaar:

Duitsland weekend 2021

Na een periode van voorbereiding en uitkijkend naar de dag 24 Sept. 2021 was het dan eindelijk zover.

Na een goede nacht te hebben gehad, de ochtend van 24 sept. de motor bepakt en vol goede moet en met veel enthousiasme richting de carpool Zwolle gereden, om daar vervolgens aan te sluiten op de mede clubleden die mee zouden rijden deze ochtend.

Voor sommige was dit een bekend weekend maar voor mij de eerste keer.

Nadat de laatste clubleden waren aangekomen, zijn wij via Nijverdal richting de grens gereden.

Gelukkig waren de weergoden ons gezind en was het droog, net over de grens hebben wij de eerste stop gemaakt om vervolgens de laatste 40 Km via de snelweg richting de slingerpaden en bergwegen te zullen rijden richting eindbestemming.

Na voldoende stops te hebben gehad met mooi uitzicht en heerlijke koffie met versnapering, uiteindelijk aangekomen op plaats van bestemming.

Vele clubleden die eerder waren aangekomen, waren opgetogen en genoten van een heerlijk Duits biertje.

Na de spullen te hebben uitgepakt op de hotelkamer en kennis te hebben gemaakt met mijn kamergenoot, heb ik mijzelf aangesloten bij de enthousiaste clubleden om mijzelf ook te trakteren op een heerlijk koud Duits biertje om vanuit hier rond 20.00 uur te kunnen genieten van de maaltijd.

Wat een geweldige stemming, een ieder was positief gestemd en dat was te merken.

Omstreeks 22.30 uur vond de hoteleigenaar het welletjes en besloot om het licht uit te doen om zo eenieder erop te attenderen dat het de hoogste tijd was.

Zaterdag 25 Sept.

Om 8.30 uur was bijna iedereen weer aanwezig voor een lekker ontbijt, de een uitgeslapen en de ander brak maar eenieder met volle zin voor aanvang van dag 2.

Om 9.30 uur ben ik gezamenlijk met de clubleden van de eerste dag begonnen aan de lange rit.

Wederom waren de weergoden ons gezind, wat een mooi weer, met ruim 24 graden ! Na eerst de motoren te hebben getrakteerd op de nodige brandstof de route gereden langs de mooie kronkelwegen en vele burchten en overige bezienswaardigheden.

Wat een heerlijke tocht, met een mooie snelheid genoten van de natuur, slingerbochten en de heerlijk stops waar de koffie en gebak er heerlijk smaakten.

Uiteindelijk zijn wij weer omstreeks 18.15 uur bij het hotel aangekomen waar de meeste leden alweer lekker buiten aan het genieten waren van het prachtige weer onder het genot van een lekker drankje, en uitbundig uitkeken naar de ( voor vele bekend ) groepsfoto die de avond daarvoor door Kees was aangekondigd.

Na de foto (met en zonder mondkapje) weer klaar voor de heerlijke maaltijd. Eenieder heeft na deze maaltijd nog heerlijk nagenoten waarbij de nodige verhalen weer naar boven kwamen. (Wat een gezellige avond !!!)

Vanuit de Club werd eenieder getrakteerd op een heerlijk drankje, natuurlijk smaakte deze het lekkerste (dank daarvoor)

Ook deze avond meldde de eigenaar van het hotel zich weer door (deze keer een ½ uur later) weer kenbaar te maken dat hij naar bed wilde en de lichten liet doven.

Op naar de Zondag om vervolgens deze dag weer koers te zetten richting Zwolle.

Zondag 26 Sept.

Na wederom een slechte nacht weer om 8.30 uur heerlijk ontbijt gehad (was allemaal perfect verzorgt) nadat de meeste clubleden (die ook op zondag vertrokken) een discussie hebben gehad met de eigenaar omdat je niet kon pinnen, de motor gestart en ook wederom met prachtig weer de aanvang terugrit ingezet.

Dit zou een van de mooiste route worden, en dat klopte helemaal, wat een mooie wegen en omgeving, tijdens de diverse tussenstops ook weer heerlijk genoten van het zonnetje en het heerlijke koffie en gebak.

Tijdens het laatste stuk richting de bergpas, bleek dat de weg was afgesloten i.v.m. olie op de weg, een alternatief werd niet snel gevonden, uiteindelijk na een lange tijd te hebben gewacht hebben wij besloten om de snelste weg richt Zwolle te pakken, dit was dus de snelweg.

Tijdens deze koerszetting, bleken wij 3 leden kwijt te zijn geraak (misverstand) na te hebben gewacht hebben wij besloten om met een kleiner gezelschap richting Zwolle af te zakken.

Vlak voor de grens van Nederland, leek het mooie weer wat voorbij te gaan, de eerste druppels gingen vallen maar hielden gelukkig ook weer op.

Uiteindelijk in Zwolle aangekomen hebben wij afscheid genomen van elkaar en is eenieder naar huis gegaan. Ook ontvingen wij gelukkig het bericht dat de 3 verdwaalde leden ook inmiddels veilig waren aangekomen.

Al met al was het een heerlijk weekend, en ondank dat het voor mij de eerste keer was dat ik met de club een weekend ben meegegaan, kan ik niets anders zeggen dan dat het zeer geslaagd was zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor de organisatoren niets meer dan een dik compliment en tot volgend Jaar!!

Hartelijke groet Rob