Feestavond 2020

De jaarlijkse feestavond in Café-Restaurant Urbana op 29 februari ging om 8 uur van start. Ongeveer 60 personen hadden zich aangemeld, veelal met hun partner. Met plezier kunnen wij op de avond terugkijken.

Vol ongeduld zat Geuje al te wachten op de deelnemers. Hij reikte aan iedereen een aantal consumptiemunten uit, zodat we in ieder geval onze kelen konden smeren. Tegen half negen werd de indeling voor de bowlingbanen bekend gemaakt. Daarna kon iedereen zich wagen aan het omverwerpen van de kegels met de (nog al) zware ballen op de vier banen.

Het bowlen kwam wat moeilijk op gang omdat Geuje had vergeten om de namen van de deelnemers in te voeren in het systeem van de bowlingbaan. Maar gelukkig waren er een paar slimmeriken die dat wel voor elkaar kregen.

Door de hoge opkomst en een beperkt aantal banen waren we genoodzaakt om acht groepjes van 5 à 6 personen te vormen. De plastic schoentjes aan en de eerste vier teams konden met het bowlen beginnen. Sommigen speelden de sterren van de hemel, anderen zagen de ballen via de goot aan het eind van de baan verdwijnen terwijl de kegels stokstijf bleven staan……

De teams die nog niet speelden, konden gezellig bijpraten bij een hapje en een drankje. Om half tien was de wisseling waarbij de voorzitter, Lieuwe, van de gelegenheid gebruik maakte om de prijzen uit te reiken aan de nrs. 1, 2 en 3 van de toercompetitie 2019. Die waren al wel bekend gemaakt tijdens de ledenvergadering, maar vanwege afwezigheid konden toen de prijzen niet worden uitgereikt. Ook nu was de winnaar van brons (plek 3) niet aanwezig. De nummers 1 en 2 werden in het zonnetje gezet en gelukgewenst met de behaalde prestatie. Zij kregen prijzen, die – zoals elk jaar – vervaardigd waren door Chel, al 53 jaar lid van onze club.

Chel mogen we best een motor-kunstsmid noemen. Elk jaar slaagt hij erin om met onderdelen van een motorfiets een prachtig kunstwerk te fabriceren. Een vaardigheid, die bewondering afdwingt. Voor zijn jarenlange artistieke werk voor de club zwaaide Lieuwe hem lof toe.

Na de wisseling was het de beurt aan de stil-zitters. Ook onder deze bowlingbalspelers zaten geen potentiële kandidaten om in de toekomst kampioen bowlen te worden of het moeten de kampioenschappen zijn voor het meest-in-de-goot-naast-de-bowlingbaan-werpen.

Ook Jacob, met zijn 90- jaar ons oudste lid, deed zijn uiterste best. En al maakte de bal geen hoge snelheid meer, toch wist hij meerdere keren een aantal kegels omver te gooien.

Al met al een gezellige avond, waar weer is gebleken, dat ook motorrijders sportief kunnen zijn.

Alle andere foto’s, die gemaakt zijn, kun je hier bekijken.