Herfsttoertocht 2020

Zondag 11 oktober was een mooie herfstdag. Rond de klok van half elf stond de thermometer op 10 graden. Hier en daar kon volgens de voorspelling een bui vallen met af en toe een waterig zonnetje.

In tegenstelling tot eerdere edities was er helaas geen inschrijving in een van de zalen van Urbana. Via de website van MC Zwolle kon de korte of de lange versie worden gedownload.

Toen ik om 10.30 uur aankwam, vertrok net een select gezelschap van 5 motorrijders. Ik dacht.. ga ik er achter aan of zal ik op anderen wachten. Na een tijdje kletsen met Paul G. die voor de niet-leden en de stempelverzamelaars de inschrijving deed, kwam er niemand meer.

Net toen ik had besloten om de toertocht dan maar in mijn eentje te gaan rijden kwam er een Africa Twin- rijder aan. Na kennismaking en een kop koffie vertrokken we in de richting van Lierderholthuis en daarna naar Wesepe. In Bathmen was het opvallend rustig op straat, het dorp dat als enige plek in Nederland in een vrijwillige lockdown gegaan was……

De route liep al zigzaggend door het boerenland en langs “De kring van Dorth” richting Laren. Na ongeveer 100 kilometer kwam het bekende mes en vorkje op mijn Garmin Zumo in beeld. Het was tijd voor een rustmoment.

Grand Cafe Bistro-rant ’t Langenbaergh in Laren

Bij restaurant ’t Langenbaergh in Laren namen wij plaats op het terras tussen andere motorrijders (geen leden van onze motorclub), wel op de gepaste afstand natuurlijk. Na de cappuccino deden wij ons tegoed aan een overheerlijke boerenomelet. De bediening was super vriendelijk. Daarna vertrokken we richting Lochem langs het Twentekanaal met mooie smalle kronkelweggetjes naar De Hof van Twente. Na Notter reden we over voor mij bekende weggetjes in een keer door naar het begin van de route. De voorspelde plaatselijke buien vielen gelukkig mee..

Iets na vieren draaiden wij de parkeerplaats van Urbana weer op. Bij een frisdrankje praatten wij nog even na over deze mooie rit die uitgezet was door Adrie B. Dank je wel Adrie.

De volgende toertocht staat gepland op 18 oktober a.s. “ Rondje Amsterdam” zeker de moeite waard om te rijden.

Groet Geert S.