Midwinterrit 2023

Op zaterdag 28 januari was er weer de gelegenheid de eerste punten voor de clubcompetitie te verzamelen: de Midwinterrit.

Veel clubleden hebben allerlei smoezen om maar niet mee te doen: te koud, motor nog in de stalling, motor geschorst, motor niet in de verzekering, misschien is het wel glad, misschien ligt er wel pekel.

Het Resultaat hiervan is dat we weer met 9 man (geen vrouwen deze keer) de rit begonnen (en ook eindigden). Deelnemers waren Andele, Chel, Jan van E, Jan F., Jan H., Roel, Ruud, Wiebe en Lieuwe.

Start bij de Mol

De temperatuur viel, mede door de gebreide onderbroeken, dubbele sokken en handvatverwarming, mee. Het was goed weer, regelmatig genoten we van een winterzonnetje. De route leidde ons via plaatsen als Zwiep en Zieuwent naar Beltrum, waar niet alleen een klompenfabriek is gehuisvest maar ook een dorpscafé met de naam Dute. Hier was er gelegenheid de inwendige mens te versterken met koffie, uitsmijters en veel kroketten. Na een uurtje in de warmte werd de tocht door de Achterhoek weer vervolgd en reden we via Haarlo, Gelselaar, IJpelo naar bekendere plaatsen als Nijverdal, Lemele en Dalfsen weer terug naar het startpunt de Mol waar we nog een kopje koffie namen. Thuisgekomen heb ik de motor nog even afgespoeld. Uitzetter bedankt voor deze mooie route en mede-deelnemers bedankt voor de gezelligheid.

Pauze bij Dute Beltrum

Lieuwe