Midzomeravondrit 2020

Na een periode, waarbij het rijden met grote groepen niet wenselijk was, besloot de MC op 19 juni 2020 de Midzomeravondrit te organiseren.

35 Motorrijders, waarvan 1 aankomend lid, meldden zich omstreeks 18.00 uur bij de Esso aan de Ceintuurbaan. In de route zaten twee mogelijkheden verwerkt. Alleen asfalt of een klein stukje gravel.

Voor mij was die keuze makkelijk, aangezien het alternatief voor het gravel een stuk autosnelweg was. En autosnelwegen, daar heb ik persoonlijk een broertje dood aan.

Enkele leden, die te kennen hadden gegeven om geen gravel te gaan rijden, haakten daarom voortijdig af en reden niet met ons mee.

Bleven we met z’n drieën over. De route over de Veluwe was in combinatie met het mooie weer prachtig. Na een uurtje rijden stopten we voor het nuttigen van meegebrachte koffie en een stroopwafel. Konden we de voorbijrijdende motoren mooi op de gevoelige plaat vastleggen.

Onderweg troffen we nog een kleine groep, die besloot om niet het gravel te nemen. Er moest even gezocht worden naar het begin van de gravel-weg. Daar hebben we beslist geen spijt van gehad.

Aangezien een bezoek aan de horeca op vrijdagavond geen goed idee leek, besloten we, nadat we ons hadden aangekondigd, koffie te gaan drinken bij een vriendin in Vierhouten. Dit was ongeveer 45 kilometer voor het eindpunt, Stroomberg in Zwolle, waar de webredactie een afspraak had met de voorzitter.

Om kwart over tien kwamen we aan bij Stroomberg. Er zaten inderdaad leden op het terras, maar het aantal bleef beperkt tot drie, waarbij het totaal nu op zes kwam. Via een clublid, dat al een poosje bij Stroomberg zat en de rit door omstandigheden niet had kunnen rijden, hoorden we, dat het totaal aantal leden, dat bij Stroomberg was neergestreken, beperkt bleef – met ons erbij – tot acht personen, terwijl het vergrote terras van Stroomberg geen belemmering kon zijn voor een coronavrije na-zit.

Helaas was de voorzitter vertrokken, 10 minuten voordat wij bij Stroomberg aankwamen. Na een heerlijke verfrissing besloten ook wij de motor naar huis te brengen.

Organisatie bedankt, een mooie rit met een wat tegenvallend einde.

Jan, Wim en Tonny