Motorclub Zwolle » Midzomeravondrit 2021

Midzomeravondrit 2021

Op vrijdag 11 juni werd de Midzomeravondrit verreden. Het was ideaal motorweer. Bij het startpunt (Esso Tankstation aan de Ceintuurbaan) schreven zich om even na zessen 29 clubleden in. Er heerste een opgetogen stemming. Iedereen was goed gemutst (of goed gehelmd, om in motortermen te blijven). De rit voerde in oostelijke richting. De rode draad vormde de Vecht. We reden min of meer parallel aan de rivier tot Gramsbergen en toen weer terug. Ons groepje bestond uit 6 man met Almer, die de rit had uitgezet, als voorrijder. Je zou denken dat de route dan geen probleem oplevert maar we weken er drie keer om onduidelijke redenen vanaf. Een stuk fietspad bracht ons 1 x weer op de goeie weg. Ook deze “alternatieve” routes waren echter de moeite waard.

In Gramsbergen streken we neer op het terras van de Mommeriete, bij velen van de motorclub wel bekend, een gezellig café met een antiek interieur waar ook bier gebrouwen wordt. Het café ligt aan het kanaal van Coevorden naar Hardenberg en vroeger legden daar veel turfschippers aan.

Na een drankje en een plasje werd de rit voortgezet. Wellicht had de pitstop – achteraf gezien – te lang geduurd. Toen we om tien voor tien bij café Stroomberg in Zwolle aankwamen, verlieten enkele sportieve rijders het terras en was de uitbater al druk bezig met het opruimen van de spullen. We keerden huiswaarts om daar nog een afzakkertje te nemen.

Arjan B. heeft met zijn camera mooie beelden gemaakt tijdens de rit. Die kun je HIER bekijken.

Het was een mooie rit op deze zomerse juni-avond.

Almer bedankt voor het uitzetten.

Wim