Motorclub Zwolle » Midzomeravondrit

Midzomeravondrit

Datum: Vrijdag 19 juni 2020

Vertrek tussen 18:00 – 18:30 uur bij het Esso tankstation aan de Ceintuurbaan.

Deze keer gaan we op vrijdag 19 juni op de bijna langste dag over de Veluwe.

Als we de IJssel over de oude brug zijn gepasseerd, rijden we de Zalkerdijk op. Zodra we de gemeente Hattem uit zijn, gaan we de dijk af richting Kamperveen. Vandaar via Oosterwolde richting Nunspeet om daar het altijd mooie paadje “Margaretha Boslaan” te nemen.

Dit is ook de reden dat we de route tegen de klok inrijden, omdat je na zonsondergang hier niet mag rijden. Via de Stakenbergweg rijden we naar Staverden, Speuld en Garderen. Wellicht is hier de gelegenheid om koffie/thee te scoren. Na het bakkie vervolgen we de weg en gaan we bij Stroe onder de snelweg door richting Kootwijk.

Daar draaien we even de snelweg op. We verlaten de snelweg bij de eerste afrit aan de westkant van Apeldoorn en rijden via Hoog Soeren, Uddel en Elspeet naar Vierhouten. Hier misschien nog tijd voor een ijsje ?

Net als bij Apeldoorn blijven we ook bij Epe aan de westkant en rijden richting ’t Harde. Zover komen we echter niet, want ‘uiteraard’ zit ook de Zuidweg in het parkoers. Langs het stadje Hattem rijden we dan weer naar de brug waar we eerder ook al de IJssel overstaken op weg naar het eindpunt bij Het Anker.

De route is zo’n 160 km. lang en gaat veelal langs kleinere wegen, maar om zoveel mogelijk kleinere wegen te rijden, ontkwamen we niet aan een stukje snelweg. Het is daarom verstandig om op tijd te vertrekken en de pauzes niet al te lang te houden. Doordat we veelal door de bossen rijden is het ondanks de bijna langste dag wat donkerder dan je gewend bent.

De rotonde bij Stroomberg ligt nog steeds overhoop, maar Stroomberg is gewoon bereikbaar en open. Wij adviseren daar om daar je laatste consumptie van de avond te gebruiken.

We wensen jullie een goede rit toe.

De Toercommissie