Motorclub Zwolle » Picknick toertocht 2021

Picknick toertocht 2021

Datum: Zondag 15 augustus 2021

Vertrektijd: tussen 10:15 en 10:30 uur

Vertreklocatie: Esso Ceintuurbaan nabij oprit A-28

Lengte: ruim 180 km.

Dit jaar gaat de picknicktoertocht door de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland. Jullie worden die zondag verwacht aan het Esso-tankstation aan de Ceintuurbaan in Zwolle bij de oprit naar de A 28 om rond 10.30 uur te vertrekken.

Dan heb je je eigen eten bij je en ook je eigen drinken! Helaas is ook dit niet meer hetzelfde als in het verleden.

De rit start richting Noord-West-Overijssel, maar wel met veel binnenweggetjes en bochten. Tussen Vollenhove en Kuinre zie je vanaf de dijk wel links de Noordoostpolder (provincie Flevoland) maar de lange rechte wegen daarvan mijden we.

Wat noordelijker gaan we naar het oosten, langs de Weerribben en Witte Paarden naar Doldersum waar we picknicken op de hei bij de oude schaapskooi.

Bij onverhoopt een buitje biedt de schaapskooi (nu infocentrum) en de lege hooibergoverkapping een droge schuilmogelijkheid.

Na de picknick gaan we verder en vertrekken we richting Wateren. Voor de ijsliefhebbers daar even van de route naar links.

Na Hoogesmilde duiken we het groene Drenthe in met veel smalle en bochtige weggetjes. Daarna ook even langs onze nationale rommelhoop in Wijster die minder harmonieert met het verder fraaie Drenthe.

We zakken verder af en het terras van de Mol in Wijthmen biedt een laatste aanlegmogelijkheid voordat we weer uit elkaar gaan.

Het narijden van de route op een zonnige zondag in juni in mijn open cabrio was me in ieder geval een groot genoegen.

Namens de toercommissie, Ron B.