Motorclub Zwolle » Pinksterrit 2021

Pinksterrit 2021

De Pinksterrit, traditioneel verreden een dag voor Pinksteren, was door de pandemie de 4e rit die dit jaar door de motorclub werd georganiseerd. Dit was ook de eerste keer, dat de deelnemers hun route moesten downloaden vanaf de website door in te loggen op de beveiligde pagina. Dit gebeurde ruim 65 keer. De uitzetters hielden rekening met een grote opkomst.

Het regende bij vertrek uit Zwolle. Bij de Texaco aan de A-50 kwam slechts een tiental leden opdagen voor deze rit. Volgens Jan van L., een van de deelnemers, ging de regen over in stortbuien. Hij werd nat tot op het bot. Maar als echte diehards begonnen de deelnemers vol goede moed aan de uitgestippelde rit vanuit Apeldoorn over de Veluwe. En warempel, het hield op te regenen, een zwak zonnetje brak door en het wegdek werd weer droog. In opperbeste stemming keerden de deelnemers in Zwolle terug, opgewekt en tevreden omdat zij de elementen hadden getrotseerd en toch aan de rit hadden deelgenomen.

Verslag van een deelnemer,

De weersverwachting klopte helaas niet. Vanaf 12:00 uur zou het droog worden, maar toen ik om 12:30 wilde vertrekken moest ik toch het regenpak en mijn nieuwe regenhandschoenen aantrekken. Daardoor was ik ook pas om 13:05 uur op de startlocatie. Arend had de start aan de A50 bij het tankstation voorbij knooppunt Beekbergen gezet, om ook eens in een ander stukje van Nederland te rijden. Dit gold alleen voor de langere variant van 166 km. De korte was 50 km korter. Door de regen kon het inschrijfformulier niet gebruikt worden. Daarom zijn er een paar foto’s gemaakt om later het formulier in te kunnen vullen.
Uiteindelijk waren er 11 deelnemers, van wie 5 naar de naam Jan luisteren. In vier verschillende groepjes vertrokken we. Met Kees, als voorrijder, Jan K. en Jan van D. ertussen reed ik achteraan.  Tegen 14:00 uur hield de regen op. Bij Kootwijkerbroek kwamen we een groepje van 3 rijders tegen, precies op het stukje van 8 km dat de korte variant in tegengestelde richting liep ten opzichte van de lange variant.

In Achterveld hebben we ons verwend met twee kopjes koffie/chocolademelk met de gebruikelijke appeltaart. Via Zwartebroek en puntje Nijkerk reden we weer naar bekende wegen van Putten en Garderen. Vanaf Garderen gingen we via kronkelwegen in een min of meer rechte lijn naar boven: Elburg. Mijn nieuwe voorband reed prima op de inmiddels droge wegen. Ik kon weer aan de schaamrandjes werken. Via Noordeinde en Kamperveen reden we weer huiswaarts. Al met al een mooie route. Een aanrader voor de 100 leden om de route alsnog eens te rijden.

Groet, Peter N