Motorclub Zwolle » Pinksterrit

Pinksterrit

Deze rit is verschoven naar 6 juni 2020

      Pinksterrit 6 Juni 2020

Anders dan voorgaande jaren wordt deze rit niet verreden op de zaterdag vóór Pinksteren, maar dit jaar – vanwege de Corona beperkingen – op de zaterdag na Pinksteren, 6 juni.

Uitgangspunt van de Pinksterrit is om op een middag een route te rijden door een gebied, waar je met de reguliere middagtoertochten niet komt.

Om dat mogelijk te maken start  en eindigt de toertocht op een locatie op ongeveer een half uur rijden, ca. 50 km  van Zwolle.

Dit jaar is dat een rit in de waterrijke provincie Friesland.

Je kunt starten  tussen: 13:00 en 13:30  uur vanaf Tankstation Shell Welllerzand aan de A32 bij Lemmer.

Eindpunt :  Tankstation Total nabij Echtenerbrug.

Bij deze tankstations is een shop aanwezig.

Globale beschrijving van de route met een lengte van + 130 km :

Vanaf de  start bij Tankstation Shell nabij Lemmer via Bakhuizen, Hindeloopen, Workum, IJlst, Terherne naar het eindpunt,  Tankstation Total bij Echtenerbrug.

Tevens is er voor de liefhebbers een toeristische route van + 100 km beschikbaar naar de startlocatie en een route vanaf het eindpunt terug naar Zwolle.

Dat betekent dat die liefhebbers tijdig (uiterlijk  11:00 uur) uit Zwolle moeten vertrekken en afhankelijk van het deel dat men toeristisch terugrijdt,  later in Zwolle terugkeren.

Door de Corona maatregelen, die gelden voor de horeca, zijn de mogelijkheden om een hapje en een drankje te nuttigen, mogelijk beperkt.

Advies: laat je niet verrassen en neem voor de zekerheid zelf een hapje en een drankje mee voor onderweg.

Graag tot ziens op zaterdag 6 juni  bij Tankstation Shell  Wellerzand aan de A32 bij Lemmer.

Zoek je de route? Die kun je downloaden via Inloggen op deze website. Wachtwoord is bekend bij de leden. Geen wachtwoord ontvangen? Mail de webredactie.

De Toercommissie,