Motorclub Zwolle » Snertrit 2019

Snertrit 2019

Laatste route van het jaar

Het is zaterdag 2 november en de laatste rit staat alweer gepland. Een rit van ongeveer 160 km. We verzamelen rond 13.00 uur bij Het Anker in Westenholte. De groep groeit tot 27 rijders.

We hebben geluk met het weer. Om 12.30 uur valt de regen nog met bakken uit de hemel. Om daarna de hele middag vooral te genieten van de zon. Een beetje wind deert ons niet.

Verzamelen bij Het Anker in Westenholte

We verzamelen aan de Voorsterweg op de parkeerplaats van Het Anker. Daar zullen we aan het eind van de middag ook weer terugkeren. Het loopt langzaamaan vol en er wordt flink bijgepraat met elkaar.

Verzamelen bij Het Anker

Op weg naar Kampen

Rond de klok van 13.30 uur vertrekken we. Een mooie rit waarbij we Hasselt schampen en via het landelijke gebied over de Kamperzeedijk Oost –en West en via het Kampereiland richting Kampen rijden. Mooie route maar wel de aandacht erbij houden. In deze tijd van het jaar ligt er van alles op de weg. Drek, mest, bladeren enz. Een van de boerderijen die we passeren, heeft dan ook de toepasselijke naam De Modderkoele.

Een stop in Vierhouten

Via Kamperveen richting Elburg scheren we langs Nunspeet om na ongeveer 110 km een pauze in te lassen. We strijken neer op twee tegenover elkaar liggende locaties. Ongeveer de helft gaat aan tafel bij Herberg Tante Sjaan aan de Gorselseweg. De andere helft verkiest het Hotel/Restaurant de Vossenberg. Oude mannen moeten plassen en traditioneel bestellen we iets warms. Koffie, warme chocomelk of thee met iets erbij.

Op weg naar de snert

We gaan na een half uurtje verder. Met de laatste 50 km voor de boeg eindigen we via Epe, Heerde en Hattem weer bij Het Anker in Westenholte. Daar wacht ons een goed gevulde erwtensoep met roggebrood.

Volgende rit op 25 januari 2020

Ik kondigde het al aan. De laatste door de club georganiseerde rit van dit jaar. We gaan de motor goed poetsen. Voor de volgende rit moet je nog even geduld hebben.

Ik ben het

Dat is de Midwinterrit.Die staat gepland op 25 januari 2020. Maar voor die tijd zijn er nog andere gelegenheden waar we elkaar kunnen treffen. De nieuwjaarsreceptie is er één van. Ik kijk er naar uit elkaar weer te zien en te spreken.

Groet,

De rest van de foto’s zijn hier nog te bekijken.