Motorclub Zwolle » Snertrit 2020

Snertrit 2020

Snertrit 2020

Nu ik dit schrijf is de snertrit van 7 november 2020 al ruim een maand geschiedenis. Op 5 november kwam de e-mail van MCZEO dat de snertrit gecanceld werd en alleen individueel gereden kon worden. Toen ik de route bekeek bleek dat deze door Ommen kwam. Dus deze zodanig aangepast dat ik thuis als start en eindpunt had. Vrijdagmorgen maar eens even in de garage gekeken of de BMW R60-5 wilde starten, wat niet lukte, de accu had de energie op. Dus de massa losgemaakt en de snel-lader er maar op gezet. Een paar uur later kon ik de motor starten en heb gelijk maar getankt.

‘s Avonds kreeg ik een bericht van Chel met de vraag de snertrit te rijden en hem gemeld dat ik niet in Zwolle zou starten maar vanuit Ommen het rondje zou rijden. Chel gaf aan met Karin in Zwolle te starten. Op de morgen van de snertrit belde Jan F of we niet samen konden rijden, de route ging ook langs Dalfsen. Dat afgesproken hebbende zag ik Jan al staan bij de camperplaats bij het station.

Jan zag mij ook aankomen en reed al naar de rotonde om als voorrijder te fungeren. Zo ging het binnendoor naar Zwolle. Via de A28 zijn we direct na de Spoolderbrug linksaf af gegaan de Spoolderenkweg op. Na de kronkels langs de IJssel gingen we de Mastenbroeker polder in. Op een gegeven moment werden we gevolgd door een motorrijder op een BMW GS.In de spiegel en achterom kijkend kon ik de berijder niet thuisbrengen.

Omdat hij bleef volgen moest het wel een clublid zijn. Na Genemuiden op de dijk naar Hasselt passeerde Jan een auto en duurde het lang om er ook langs te komen. Bij Hasselt konden we weer aansluiten. Verder ging het richting Rouveen/Staphorst langs Nieuwleusen richting Balkbrug. We hadden afgesproken koffie of thee mee te nemen voor een stop langs de route. Ik had Jan al eens een seintje gegeven, ik had de helft van de route er al op zitten. Er waren er meer die een parkeerplaats hadden gezocht. Net na Oud-Avereest was er een parkeerplaats vrij en stopten we voor koffie of thee.

Onze volger bleek Geert B, die had toch een Triumph, maar was overgestapt naar BMW, vandaar het vraagteken over onze volger. Jan had nog wat lekkers meegebracht om bij de koffie op te eten. Het was druk met motoren, het was ook echt motorweer, droog, zon erbij en een lekkere temperatuur.

Na enige tijd hebben we onze weg vervolgd. Geert gaf aan bij Den Ham af te haken en ik zou in Ommen afhaken. Verder richting Ommen en daarna een rondje Stegeren waar een oude Vechtarm uitgegraven is met de nodige zandverplaatsing als gevolg hiervan.

De Vecht over richting Junne en daarna richting Ommen. Geert haakte net over de spoorlijn in Ommen af en ik bij de bekende ijskiosk van Ekkelenkamp. Voor mij was er na thuiskomst door Willy snert, die ze gekocht had bij onze keurslager, warmgemaakt.

Het smaakte heerlijk, dus voor mij was het een echte snertrit.

Een foto maken ben ik jammer genoeg vergeten.

Roelof T