Motorclub Zwolle » Supertoer 2021

Supertoer 2021

Het 1e verslag Supertoer van drie leden 10 t/m 11 juni 2021.

Twee jaar geleden kregen mede-clubleden Raymond B., Ruud V en ik al het idee om – vanwege de vele kilometers – de eerstvolgende supertoer in twee dagen te gaan rijden.

In tegenstelling tot eerdere toertochten was het dit jaar op beide dagen fantastisch weer.

Op donderdag 10 juni kwam ik om iets over negen bij het ESSO Tankstation aan de Ceintuurbaan aan. Raymond tikte op zijn horloge, inderdaad ik was te laat.

Nadat we hadden afgesproken, wie er zou voorrijden, reden we via de A28 in noordelijke richting. We bereikten na ongeveer een half uur de gemeente De Wolden. Via mooie kronkelweggetjes deden wij het dorpje Echten aan, daarna langs Pesse, Drijber en Schoonloo. En……na ongeveer 100 kilometer namen we de tijd om de inwendige biker te verzorgen op het zonnige terras van Café-Restaurant Hofsteenge in Grolloo. Daar smaakte de koffie met appeltaart naar meer en maakten Ruud en Raymond wat foto’s van o.a. Harry “Cuby” Muskee. Als je in de buurt bent is het dorp Grolloo zeker een aanrader.

Met niet al te veel haast startten we weer onze motoren om van de mooie omgeving en bochtige weggetjes te genieten. We reden na het tanken richting Nationaal park De Drentsche Aa via Balloo en Loon in de richting van Groningen.

De binnendoorweggetjes werden als maar leuker. We kwamen langs Donderen en Bunne. Rond 17.00 uur arriveerden we volgens planning in Zuidhorn. Ons logement “In ’t Holt 1654” was een gerestaureerde 17de eeuwse herberg met moderne kamers, een café in art nouveau-stijl en een theater.

Na het inchecken gauw naar onze kamers, het bezwete motorpak uit, koffer uitpakken en douchen. Na een half uur zaten we op het terras te genieten van een heerlijk glas Weissen bier. Na een rondje door het centrum van het dorp was het rond 19.00 uur de hoogste tijd om ergens te gaan eten. Om 22.00 uur ging de bar dicht en vertrokken we naar onze kamers om nog even het nieuws van de dag te bekijken en de sociale media bij te werken.

Om 8.30 uur stond een heerlijk ontbijtbuffet op ons te wachten waar we buiten in de ochtendzon van genoten. Vandaag ging de Supertoer richting Friesland waar we de hele dag weer veel plezier beleefden aan vele, bochtige en onbekende weggetjes.

Na ongeveer 100 kilometer door vele Friese dorpjes was het tijd voor de lunch. Na een lekkere slagersgehaktbal met satésaus voor Ruud en Raymond en een heerlijke uitsmijter ham/kaas voor mij in restaurant “De Grote Wielen” bij Leeuwarden, vertrokken wij met nog ongeveer 125 kilometer voor de boeg. In Blokzijl maakten we nog een keer een stop om wat te drinken. Via bekende wegen reden we richting Zwolle.

Al met al heb ik twee uitstekende dagen gehad met een mooie route, fantastisch weer en een goed gezelschap.

Ruud en Raymond, bedankt voor jullie gezelschap en tot volgend jaar. Jan F. bedankt voor het uitzetten van de Supertoer.

Geert S.

In navolging van Ruud, Geert en Raymond besloten wij, Wim, Rob, Chris en Tonny ook de Supertoer te gaan rijden in twee dagen. Wij luisterden goed naar de drie en besloten hetzelfde onderkomen te boeken. Op donderdag 22 juli om 12:30 uur vertrokken we vanaf de Esso. Het was prachtig weer, bewolkt, maar bijzonder aangenaam om te rijden. Chris bleek deze toer al te hebben gereden, maar dan in de tegenovergestelde richting, dus met de klok mee, maar dat was voor hem geen bezwaar om nogmaals te gaan. Rob besloot als eerste op kop te gaan, wat resulteerde in een komische rit naar Nieuwleusen. Wederom bleek, dat er geen garantie kan worden gegeven, dat de routes op alle navigaties gelijk zijn. Zelfs de Tomtom van Chris gaf andere wegen aan, maar uiteindelijk kwamen we wel op de juiste route.

Via Echten en Pesse door Drente, waarbij Orvelte, Grolloo en Rolde werden geschampt. Over het Balloerveld. In de Onlanden raakte we elkaar even kwijt, omdat we niet mee duidelijke hadden, of we nu via de navigatie zouden rijden of via de andere methode, die van dat elastiek. Het werd wel duidelijk, dat het elastiek vrij lang was, en dat we gered werden door de navigatie en de telefoon.

Tegen 17:00 uur kwamen we aan in Zuidhorn. Omdat we het nog wat vroeg vonden om ons te melden in het Hotel, toch maar het rondje Groningen meegenomen. We kwamen er al snel achter, dat deze toch langer was, dan we dachten, dus na een uur toch maar besloten om de kortste weg naar het hotel te nemen, zodat we de volgende dag weer noordelijk van Zuidhorn konden aanvangen met het tweede deel.

Wordt vervolgd.