Motorclub Zwolle » Tulpenroute NOP 2021

Tulpenroute NOP 2021

Zondag, 9 mei 2021, het is moederdag en mooi weer. We besluiten met zijn drie├źn de Tulpenroute te gaan rijden. Dit is een route langs de veelkleurige tulpenvelden in de Noordoostpolder. De route, die keurig is bewegwijzerd, vormt voor niemand een probleem om te rijden. In de NOP vind je uitsluitend rechte wegen en haakse bochten.

Bij het rijden van deze route wordt overduidelijk dat de Noordoostpolder vanaf de tekentafel is ingericht. Alle wegen zijn rechttoe rechtaan en de landerijen vierkant of rechthoekig.

Wim H.

*******

Op deze zon(nige) moederdag 9 mei is er niets mooier dan de motor te pakken en eens heerlijk te gaan toeren. Wij hebben in Nederland mooie landweggetjes met vlakke overzichtelijke bochten, maar als je voor deze ene keer kiest om de tulpenroute in de polder rijden, dan moet je geen mooie bochten verwachten. Het is puur genieten van een kleurrijke bloemenzee. Een stop om die tulpen op de foto vast te leggen, kan natuurlijk niet ontbreken, evenals een foto tussen al die fleurige tulpen

De liefhebbers die alsnog de route willen rijden raad ik aan om er gauw bij te zijn of tot volgend jaar te wachten omdat veel tulpen nu al afgekopt zijn of binnenkort afgekopt worden.

Geert S.

*******

Het advies van Geert direct ter harte genomen en dinsdag 11 mei 2021 met z’n zessen de tulpenroute gereden. We vertrokken vanaf de parkeerplaats van Het Anker. Bart was op zijn MT9 en met zijn nieuwe Garmin vanuit Meppel gekomen. Officieel kon je de route tot gisteren rijden maar er waren nog genoeg kleurrijke velden te bewonderen. Jan van E. vertelde ons het een en ander over de geschiedenis en de teelt van tulpen. En zo werd ons duidelijk gemaakt, waarom er in de Noordoostpolder zoveel tulpen te bewonderen zijn. Wij waren duidelijk niet de enigen die langs de tulpenpracht reden maar van filerijden was geen sprake. De weersomstandigheden waren goed. Een spatje hier en daar, maar daar raakte het asfalt niet nat van.

Ook genoeg fotomomenten, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Ditmaal reden mee: Jan van L., Jan van E. (zonder T), John J., Bart T., Wim H. en Tonny P.

Wij verlieten de polder bij Kuinre. Daar versterkten wij de inwendige mens met vis.

Tonny P.

Meer foto’s van de Tupenroute kun je HIER bekijken.