Motorclub Zwolle » Twee-daagse 2021

Twee-daagse 2021

Aan de tweedaagse deden elf leden mee. Van die elf ging er eentje na drie dagen naar huis, terwijl de overige tien er vier dagen van maakten. Eigenlijk zou je dan beter van een vierdaagse kunnen spreken.

Verslag van de Meerdaagse naar Kirchhain
Voor het eerst sinds 2019 was het weer mogelijk mee te doen aan een rit van meerdere dagen van MC
Zwolle. We, dat zijn Jan, Roel, Peter, Arend, Geuje, Harry, Henk, Kees, Jan, Reinier en ik, gingen naar Kirchhain, een plaatsje in Hessen, vlakbij Marburg.


We vertrokken op zaterdagmorgen, met natuurlijk eerst de gebruikelijke snelwegkilometers. Gelukkig konden we lekker doorrijden en vanaf Dortmund, bij Schwerte, kwamen de mooie bochten. Dwars door het Sauerland en verder naar het oosten. Zoals gezegd, mooie bochten, maar ook mooi asfalt én ook belangrijk: ondanks het prima weer was het helemaal niet druk. Kortom genieten!
Op zondag ging de rit naar het zuiden, richting de Vogelsberg. En natuurlijk konden we net als altijd kiezen uit een lange en een kortere route. Persoonlijk vond ik het asfalt tijdens die rit iets minder van kwaliteit maar het kan ook aan mijn vering liggen
Op maandag voerde de route naar het oosten; langs Rothenburg an der Fulda. Een gebied waar we met de motorclub vaker zijn geweest. Geen straf om er nog es weer te rijden.
Op dinsdag aanvaardden we de terugreis en ook deze dag was het prima motorweer, alhoewel iets kouder dan voorgaande dagen. Weer dwars door het Sauerland.
Ondanks dat we ’s nachts soms onweer hadden en ook flinke regenbuien hebben we alle vier de dagen kunnen rijden op droge wegen. Geen regenpakken nodig dus en geen glibberige bochten!
We hebben ons aangemeld met een Anreiseanmeldung zoals gevraagd werd door de Duitse overheid. Sommigen van ons voelden zich geroepen om zich te laten testen, wat vlakbij ons hotel kosteloos gedaan kon worden. Gelukkig werden ze negatief bevonden.
Hotel Zur Sonne was een prima hotel met een fijn terras om te zitten voor een drankje maar ook om te genieten van een heerlijke maaltijd.
Wat mij betreft was het een zeer geslaagd tripje. Van de anderen ook geen wanklank gehoord! Jan F bedankt voor de prachtige routes.

Carla