Klaverjassen 2020

Op 31 januari stond op de evenementenkalender het klaverjassen geprogrammeerd.

De organisatie lag in vertrouwde handen van Jan F. Er hadden zich 12 personen bij hem aangemeld. Dat betekende drie speeltafels. Om 19.30 uur ging het spel van start in een van de bovenvertrekken van café Stroomberg. Er werd gespeeld op zijn Amsterdams, wel volgens de regels maar niet met het mes op tafel. Op dezelfde avond vond beneden de reguliere clubavond plaats. Halverwege de avond kwamen enkele leden naar boven om getuige te zijn van hun klaverjassende collega’s.

Er wordt serieus gespeeld.

Het was gezellig. De dorstige kelen werden gesmeerd met drankjes die van beneden kwamen. André had gezorgd voor wat stukjes worst.

Na drie potjes (boompjes) maakte Jan F. de uitslag bekend en reikte hij de prijzen uit. Reinier E. had letterlijk en figuurlijk iedereen afgetroefd en werd winnaar met 5264 punten. Op een verdienstelijke tweede plaats eindigde Berry. Plaats 3, 4 en 5 waren resp. voor Arend P., Wim H. en Jan F. Jan K. had zijn dag en zijn kaarten niet en mocht de poedelprijs (een reep chocolade) in ontvangst nemen waarmee hij erg blij was. Hij ging, zoals hij zei, tenminste niet met lege handen naar huis…..

De spanning stijgt

Jan F. werd na afloop bedankt voor de organisatie. De hoop werd uitgesproken dat een volgende keer nog meer clubleden komen mee kaarten.

Tenslotte was er nog een gezellige nazit in het café beneden met de niet klaverjassende leden.

Wim