Motorclub Zwolle » Verslagen 2022

Verslagen 2022

2(4)Daagse 2022 Velmeden Duitsland Zaterdag 7 mei t/m dinsdag 10 mei 2022

Om maar even met wat getallen te beginnen zoiets van een 2 een 4 maken.

In plaats van even heen en weer naar Velmeden te rijden zijn we daar nog 2 dagen extra blijven hangen om daar in de omgeving nog wat rond te jakkeren.

1562 kilometer

Om even met wat cijfers door te gaan, we hebben, althans ik 1562 km gereden. Daar hebben we totaal 82 uur en 16 min over gedaan. We hebben daarvan 36 uur stil gestaan, slapen, eten en bier drinken enzo. Volgens mijn gegevens hebben we 23 uur en 20 min gereden en dat met een gemiddelde snelheid van 67 km per uur, dat had in Nederland dus nooit gekund, op weggetjes die we daar reden mag je hier niet harder dan 60 km per uur. Cijfers genoeg nu, want om nu ook nog te vertellen wat dat allemaal gekost heeft gaat wat te ver.

Wie waren we eigenlijk (vanwege de privacywet alleen de voornamen) Carla, Henk, Arend, Henk, Roelof, Jan en Cor. Zondag zijn daar Jan, Geuje, Peter en Harry nog bijgekomen.

Het weer was zeer geschikt om aan deze reis te beginnen (Esso station Zwolle noord), er werd op tijd gestart richting Heino, vervolgens via Almelo, Münster, Unna, Naheim en om bij Hüsten de snelweg te verlaten en verder alles binnendoor. In Hachen kregen we onze eerste bak koffie met Gebäck (bij een supermarkt) was niet verkeerd, best binnen te houden, het kostte ons wel 23 min van de reistijd. En dan weer verder langs fantastische kronkelwegen naar de volgende koffiestop Winterberg, even waren we daar elkaar kwijt maar door wat heen en weer te rijden, konden we samen weer koffie en dit keer patat of broodje nuttigen. Duurde ook weer 44 minuten. En dan weer verder, want we zijn er nog niet, weer die vervelende bochtige wegen, bij ons is dat toch allemaal veel beter alles mooi vlak en de wegen mooi recht, nee dat is daar allemaal anders. Ik begin er al aan te wennen en ik denk dat mijn Ducati niks liever doet. We komen langs de Edersee, waar dit keer behoorlijk veel water in stond, dat is ook wel eens anders geweest. Ik heb hem wel eens bijna leeg gezien.

Maar we zijn er nog niet, eerst eens weer koffie op de volgende stop Neuenbrunslar en weer 39 minuten verklungeld. En dan rijden we zomaar in een keer door naar ons Hotel in Velmeden.

Dit waren de eerste 500 km van de reis.

HERZLICH WILLKOMMEN BEI  FAMILIE BURGENER IM  LANDHOTEL HUBERTUS

Het landhotel Hubertus, geweldig meer hoef ik er eigenlijk niet van te zeggen, het slapen, eten en drinken, bier enzo helemaal niks mis mee hele- of allemaal erg goed. Maar daar kwamen we niet voor. Ik had al gezegd dat 2 dagen 4 dagen betekend, dus we moesten daar eerst 2 dagen verklungelen voordat we weer naar huis mochten. Nou dat was geen probleem, het stikt daar van die mooie kronkelige wegen (ik was daar inmiddels behoorlijk aan gewend). En vergeet de uitzetter Jan F. niet, geweldig Jan hoe jij de routes bij elkaar hebt gesprokkeld en steeds weer langs die prachtige gele koolzaadvelden. De liefhebbers van gele foto’s konden hun hart ophalen daar. Jan onze hartelijke dank voor dat alles.

Zo ik al zei de wereld is daar niet zo vlak als bij ons en op een hellende weg, bij het even omkeren van de brommer, heb ik hem laten vallen, stom en jammer natuurlijk. De versnellingspook afgebroken. De plaatselijke motor en autoherstelman heeft daar een prima reparatie verricht. Die ik waarschijnlijk zo laat, er is vast geen 2e Ducati met zo’n versnellingspedaal.  Maar de dagen zijn nog niet op, we gaan nog even weer verder langs mooie routes, door prachtige plaatsjes in het oude oost Duitsland, die zo uit de geschiedenis boekjes waren getoverd.  O ja mocht iemand ook van plan zijn om mee te gaan en dat zal ook wel gelden voor de andere reizen, ga op een BMW, je hebt dan in ieder geval geen gezeur van hen met een BMW-kokervisie, verder aardige jongens hoor.

Dag 4 van de 2Daagse, op-hues-op-an, niet rechtstreeks en zo snel mogelijk, nee langs allerlei wel weer mooie wegen. Nog even langs de Köterberg, een uitkijkpunt ongeveer 500 m hoog.

Viele Motorradfahrer bekommen etwas zu essen und zu trinken.

Nog een keer koffie bij een benzinepomp in Vlotho (zeer slechte koffie) en vervolgens richting snelweg, die we tussen de opstoppingen door tot Nederland met 140 konden nemen. Bij de benzinepomp tussen Oldenzaal en Hengelo hebben nog even getankt en alvast van elkaar afscheid genomen en later bij de verschillende afslagen nog even naar elkaar gezwaaid.

Al met al een zeer geslaagd weekend. Op naar de volgende 2- 4 of 5Daagse.

Groetend, Cor