Motorclub Zwolle » Willem Schuurman toertocht 2021

Willem Schuurman toertocht 2021

Het was erg vroeg toen vanmorgen (zondag 18 juli) de wekker afliep. Maar toen ik naar buiten keek was ik toch weer blij, want het zag er heel mooi uit en de weersvoorspelling was ook goed.

De verzamelplaats was, anders dan in voorgaande jaren, de carpoolplaats in Spoolde. De Beukenallee werd gemeden om de bewoners niet te storen. De inschrijvingslijst ging rond, 20 deelnemers vulden hun naam in, van wie er een uit Wolvega en een uit Emmen kwam. Albert was die nacht om 1.00 uur thuis gekomen van een nachtrit en kon eigenlijk zo door naar Zwolle. Rond 6.00 uur vertrokken de eerste rijders en vlak daarna een grotere groep. De discussie over wie er voorop zou rijden leidde tot enige vertraging, maar uiteindelijk reed een groep van 15 motoren de Geldersedijk op.

Het was een kleine wereld, want de mist was nog niet helemaal opgetrokken. De rit ging over de dijk richting Zalk. De mistige wereld duurde niet zo lang, want na een klein half uur verjoeg de zon de laaghangende bewolking. Via Noordeinde ging het langs het Drontermeer en het Ketelmeer richting Nunspeet. Heerlijke smalle weggetjes met leuke bochtjes. Niet de plekken, die je verleiden tot hoge snelheden, dus heerlijk genieten van de omgeving. Op een enkele vroege vogel na was er nagenoeg geen verkeer op de weg en van verkeerslichten had je ook weinig last.

Even na Elspeet in de richting Vierhouten zagen we de eerste motorrijders staan op een parkeerplaats langs de Elspeterweg met zicht op de Tongerense heide. Het was de groep, die als eerste vertrokken was vanaf de carpoolplaats. Zij genoten in de open lucht van het zelf meegebrachte ontbijt en de zelf meegebrachte koffie of andere non-alcoholische drank. Onze groep volgde hun voorbeeld.

Nadat de magen waren gevuld, vertrokken we in de richting Vierhouten. We kwamen tot de ontdekking dat we twee rijders kwijt waren, te weten Rob en Albert uit Emmen.

Met een nieuwe voorrijder vertrokken we dus met twee man minder. De rit ging via Beemte en Terwolde de dijk op in noordelijke richting om uiteindelijk via ’t Harde, ‘t Loo en Zalk de Geldersedijk weer op te rijden richting oude IJsselbrug. Via een stukje A-28 werd bij Van der Valk een plek in de zon op het volle terras ingenomen, waarbij vrijwel de hele groep kon genieten van zelf betaalde koffie of cappuccino. De Wegenwacht werd nog even opgetrommeld om een achterband van een Ducati te voorzien van verse lucht, nadat er oude lucht door een klein gaatje was uitgelopen. Ook Albert uit Emmen verscheen op het terras. Hij had de route in zijn eigen tempo afgelegd, waarbij Rob hem niet alleen wilde laten rijden

Een mooie rit op een mooi tijdstip. Jammer dat Corona roet in het traditionele ontbijt gooide.

Hulde aan uitzetter Wim D