Motorclub Zwolle » Zondagmiddagrit 2019

Zondagmiddagrit 2019

Het was stralend mooi weer toen wij om 13.30 uur vanaf Grandcafé Milligers in Stadshagen vertrokken. Veertien motorrijders hadden zich ingeschreven voor de ca. 120 km. lange rit, die ons door het mooie Salland zou voeren.

De groep waarin ik mee reed bestond uit 6 personen (Jan v. E. , Ruud, Paul, Geert, Berry en ik). Onze voorrijder had wat moeite met het begin van de route en/of met de navigatie. Berry nam zijn plek over en onder zijn aanvoering verlieten we Zwolle.

Op deze mooie zondagmiddag waren we niet de enige weggebruikers. Er waren veel fietsers en collega-bikers op de weg.

Onze eerste stop was in Haarle bij eetcafé De Droadnagel. Op het terras zaten wat fietsers en klitte de dorpsjeugd wat bij elkaar (niet in minirok en Beatle-haar zoals in het liedje van Wim Sonneveld) maar ze waren allemaal druk bezig met hun smartphones. Time flies by.

Vervolgens ging het richting Schoonheten via de Portlanderdijk, zo genoemd omdat Hans Bentinck, eigenaar van kasteel Schoonheten,  rond 1690 van de koning van Engeland de titel van “Graaf van Portland” had gekregen. De Bentincks wonen nog steeds op Schoonheten.

De zondagmiddagrit had ook best de kastelenrit kunnen heten. We passeerden de mooiste kastelen in Salland. Na Den Berg en Rechteren bij Dalfsen, Eerde bij Ommen en Schoonheten, kwamen we op het eind van de rit langs (de restanten van) Windesheim. Jammer genoeg in de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd.

Rond half vijf arriveerden we weer bij Milligers om daar nog wat na te praten en wat te drinken zoals Jan F. ons tijdens de laatste ALV. op nadrukkelijke wijze had aangeraden. We hadden daar dan ook nog wel andere MC-leden verwacht maar met ons zessen waren wij de enigen van de club.  Het was aangenaam toeven op het terras in het zonnetje met uitzicht op de Milligerplas. Het vormde een mooie afsluiting van een gezellige motormiddag. De uitzetter(s) bedankt.

Wim