Motorclub Zwolle » Zondagmorgenrit 2021

Zondagmorgenrit 2021

Vanochtend – 16 mei 2021 – was ik mooi op tijd wakker. Omdat op deze lentedag de eerste uurtjes nog wat fris zijn, besloot ik mij goed aan te kleden, voordat ik in mijn regenkleding de deur uitstapte. Voor deze uitgestelde zondagmorgenrit voorspelde het weerbericht weinig goeds : regen in de ochtend. 

Bij het ESSO tankstation aan de Ceintuurbaan aangekomen bleek dat slechts 11 clubleden aan de rit gingen deelnemen. Er waren enkele verrassende afwezigen, die anders altijd wel van de partij zijn.

Met 3 ongeveer gelijke groepjes vertrokken wij voor de ca. 120 kilometer lange route. 

Na ongeveer 60 kilometer was het tijd voor een tussenstop. Jan van L. had niet alleen voor koffie gezorgd. Ook de droge worst mocht natuurlijk niet ontbreken. Het bleef wonderwel droog. We genoten van de vele, mooie voorjaarsbloemen, het prille groen en natuurlijk van de route. Na de pauze reden we over voor ons bekende wegen naar Lemele, Dalmsholte, Dalfsen weer in de richting van Zwolle. Vlak daarvoor, bij de Kuyerhuislaan, werd het zwaar bewolkt en donker en dreigden de hemelsluizen open te gaan. Even later, toen we het eindpunt naderden, kwam de regen met bakken uit de lucht. De voorspelling was dus niet onjuist, maar de rit op deze zondagmorgen was de moeite (en een nat pak) waard. 

Geert S.

Gereden werd er door: Jan van L, Albert R, Jan v E, Jan F, Peter de R, Werner K, Cor E, Rob v d H, Chris H, met partner, Geert S en Bennie v L.